Querella contra Rahola per plagi

L’escriptor i advocat Josep Maria Loperena ha presentat una querella criminal per un delicte contra la propietat intel·lectual contra Columna, editorial de el grup Planeta que publica en català la novel·la ‘L’espia del Ritz’, contra la seva autora, Pilar Rahola, i contra el periodista Jordi Finestres, responsable del reportatge sobre Bernard Hilda que la revista ‘Sàpiens’ va publicar el 2003, segons informen l’ACN i El Periódico. La periodista i tertuliana, per la seva banda, ha presentat una querella contra Loperena per presumptes injúries i calúmnies.

Loperena acusa Rahola d’haver-se apropiat del “seu“ Bernard Hilda, un violinista real que va treballar a l’Hotel Ritz de Barcelona en els anys 40 inclòs en la seva obra ‘L’espia del violí (Efadós), que ell va ficcionar com espia tot i que assegura que “mai” no ho va ser. Per contra, Rahola defensa que el protagonista de la novel·la s’inspira en les informacions publicades sobre el personatge real.

Loperena reclama una indemnització en funció dels ingressos obtinguts per l’edició i venda de la novel·la L’espia del Ritz i que no quantifica. Hores després d’anunciar-la querella de Loperena, Rahola, Finestres i l’editorial Columna l’han qualificat de “deliri argumental” en un comunicat que els advocats defensors del bufet Vosseler han enviat als mitjans.

En aquest, opinen que l’escriptor ha iniciat una campanya “indigna i espúria” amb l’única finalitat de “promocionar-se” a nivell personal i a la seva novel·la, i recorden que des del mes de juny tenen una querella interposada contra Loperena per “greus calúmnies” a la qual pròximament s’afegiran una altra demanda per danys.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: