Que Joan Carles I done els 65 milions saudites a la sanitat pública: aquest és el nou "reenvia" viral

Notícies relacionades

Al costat de la crisi que viu Espanya per culpa de l'coronavirus, a la Casa Reial se li ha amuntegat l'escàndol que s'ha desfermat després de conèixer que Joan Carles I presumptament va rebre una donació de 65 milions d'euros per part de l'Aràbia Saudita per intervenir en la construcció de l'AVE a la Meca. Si fa dos dies es feia viral a les xarxes socials un missatge per sortir als balcons a aplaudir als treballadors de la sanitat pública, ara demanen a rei emèrit que doni aquests diners per pal·liar els efectes de l'coronavirus .

"Els ciutadans, a través de les xarxes socials, demanen a la Casa Reial que obligui a Joan Carles de Borbó a donar a la sanitat pública els milions d'euros rebuts de l'Aràbia Saudita. Aquests diners contribuiria a pal·liar la manca de material clínic i equips sanitaris i ajudaria a frenar el coronavirus com més aviat millor. reenvia ". Així és el missatge que molts han començat a rebre en els seus telèfons mòbils i altres xarxes socials.

El rei emèrit s'enfronta a una investigació judicial a Suïssa sobre un presumpte cobrament de comissions il·legals en aquesta obra. Els investigadors estan rere els passos de 100 milions d'euros ingressats en un compte bancari. Segons Corinna Larsen, aquests diners es tracta d'una donació que Joan Carles I li va fer usant-la com a testaferro. El diari britànic The Telegraph publicava aquest cap de setmana passat que, a més, el que va ser cap de l'Estat fins al nomenament de Felip VI va crear dues fundacions des de les que va administrar els diners.

Joan Carles I i Felip VI en un acte oficial.

Joan Carles I i Felip VI en un acte oficial.

D'acord amb les notícies, Sarsuela emetia un comunicat aquest diumenge en el qual comunicava que Felip VI renunciava a l'herència de Joan Carles I que li pogués correspondre i eliminava l'assignació oficial que li corresponia com a monarca emèrit (194.232 euros anuals). Amb això, el rei trencava tot tipus de relació amb el seu pare en un moment que s'intueix tan crític per a la corona com l'escàndol de la caça d'elefants a Botswana mentre el país estava enfonsat en una crisi econòmica sense precedents.

En el comunicat emès per la Casa Reial, però, es deixa entreveure un detall que no deixa de ser escandalós. En el mateix, Sarsuela admet que Felip VI és coneixedor de la conducta del seu pare des d'abril de 2019. Això vol dir que, tot i saber-ho, presumptament no ho va comunicar ni a Govern ni a Parlament i que va seguir deixant que Joan Carles I cobrés de l'erari públic durant gairebé un any més.

Igual que amb l'incident de Botswana, on el que més va doldre a la ciutadania és la manca d'empatia de l'monarca amb el poble a què representa, en aquesta ocasió també s'han volgut remarcar les necessitats que està passant la sanitat pública per fer front a l' coronavirus. Aquests diners, aquests 65 milions, sens dubte vindrien bé per minimitzar les adversitats. És per això que s'està fent viral.

elconfidencial.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: