Què hauries de fer si la pantalla del teu mòbil Android no funciona del tot bé

És bastant habitual que amb el pas del temps, la pantalla del teu mòbil Android comenci a no respondre com deu. Però malgrat que no és estrany que això passi, arriba un punt en el qual es pot convertir en un malson perquè el que abans es feia amb normalitat, ara costa molt o, simplement, no pot fer-se. L'habitual és pensar a reparar la pantalla o, si el mòbil és bastant antic, anar mirant la possibilitat de comprar-ne un altre.

Però el cert és que convé no precipitar-se perquè per solucionar el problema d'una resposta irregular o insatisfactòria de la pantalla, n'hi ha prou en ocasions amb calibrar-la.

Pantalla Android (1)

Els problemes en la resposta de les pantalles sol succeir cada vegada menys, ja que el maquinari amb què des de fa uns anys compten els mòbils Android és cada vegada millor i les pantalles que porten no solen donar errors com per haver de calibrar-les. Encara que també és cert que els telèfons de gamma baixa de marques menys habituals o els mòbils més antics –que encara n'hi ha molts en circulació– sí que solen acabar necessitant que es remeï el problema amb les seves pantalles. I en tots els casos, el calibratge no ha de descartar-se per complet, ja que pot ser útil en algunes circumstàncies.

Calibrar la pantalla és una bona manera d'ajustar la sensibilitat de la pantalla tàctil, sobretot quan existeix algun aspecte més que l'estigui afectant. Alguns protectors de pantalla, per exemple, poden afectar el rendiment de la pantalla tàctil del mòbil encara que anteriorment no fos així. Mitjançant la utilització del calibratge, el problema sol desaparèixer.

Si el teu telèfon Android és realment antic, és possible que tinguin l'oportunitat de calibrar la pantalla accedint a un dels anomenats menús secrets. En aquest cas, el codi per entrar en la manera calibratge és: *#*#2664#*#*. Però aquest cas només serà vàlid si la versió del teu mòbil d'anterior Android 5.0, també coneguda com a Lollipop.

Per als mòbils que van des del Android 5 fins al Android 10, hi ha diferents apps en la Play Store de Google que es poden descarregar gratuïtament i calibrar a través d'elles. És el cas de Touch Screen Test, que pots descarregar des d'aquest enllaç. És una aplicació en la qual podràs escriure o dibuixar com si d'un pinzell es tractés i que mitjançant una sèrie de senzilla proves que t'anirà demanant que facis, podràs calibrar perfectament la pantalla i veure si els teus problemes es resolen amb una solució tan senzilla com gratuïta.

Móvil

Si malgrat tot la pantalla del teu mòbil continua donant problemes i l'app no ha estat capaç de solucionar-te el problema, et queda una opció més abans de comprar-te un dispositiu nou. I l'intent final no és cap altre que realitzar-li al mòbil el que es coneix com una restauració de fàbrica. És a dir, tornar a deixar el telèfon mòbil com si l'acabessis de comprar. Això sí, abans de fer-ho recorda realitzar una còpia de seguretat del dispositiu perquè no perdis ni una dada ni un arxiu dels que conserves al mòbil.

En el cas de què d'aquesta manera la pantalla continuï sense respondre com deu, potser t'ha arribat el moment de treure la cartera i comprar-se un mòbil nou.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: