Què ha de saber abans d'anar a l'banc durant l'estat d'alarma

El primer dia de foc per a l'estat d'alarma arriba aquest dilluns. La atípica imatge dels comerços tancats per l'aplicació de la nova normativa per frenar l'avanç de l'Covid-19, no s'aplica a les entitats financeres, que obriran les seves oficines.

No obstant això, com altres establiments oberts a el públic, les entitats financeres, tant per protegir els clients com als treballadors, recomanen prendre una sèrie de mesures; entre elles realitzar el nombre màxim d'operacions a través dels caixers o via Internet per reduir el contagi.

"Accedeix a les nostres sucursals exclusivament per operativa que no pugui realitzar en caixers automàtics o per canals remots", recomanava a primera hora del matí Banco Santander als seus clients. "Si fos indispensable ser atès pel personal de les nostres sucursals, li preguem que romangui en les mateixes el temps estrictament necessari i compleixi escrupolosament les recomanacions i obligacions dictades per les autoritats sanitàries", assenyala. Aquestes són mantenir al menys 1 metre la distància de seguretat i evitar el contacte estret amb altres persones.

No només el Banc Santander ha fet aquest pas. Al llarg de el cap de setmana, altres entitats financeres com BBVA o Bankia han emès comunicats recomanant l'operativa a distància donades les circumstàncies.

"Bankia mantindrà obertes les seves oficines i a el temps ha reforçat els canals digitals que té a disposició dels seus clients, a través dels quals poden relacionar-se amb els professionals de l'banc i realitzar la seva operativa habitual, evitant haver de realitzar desplaçaments innecessaris", apunta el banc presidit per José Ignacio Goirigolzarri. No obstant això, com el Santander, la recomanació és no anar a l'oficina a la mesura dels possible mentre duri la crisi i aprofitar la contractació de producte en línia o l'assessoria telemàtica per al client.

Diners en efectiu i línies de liquiditat

La crisi de l'coronavirus suposarà una prova de foc per al procés de digitalització de la banca. Les entitats financeres han llançat en els últims dies ofertes de finançament per a pimes, un dels sectors que es poden veure més afectats per les mesures de contenció, i que a més tenen un pes molt rellevant en l'economia espanyola.

Els empresaris també estan demanant mesures extra de liquiditat. En concret, Foment va sol·licitar ahir a el govern 30.000 milions en avals perquè les empreses puguin aguantar l'estirada durant els mesos d'inactivitat per les iniciatives per controlar el virus.

La crisi podria suposar un nou impuls als pagaments amb targeta, ja que alguns supermercats o farmàcies ja ho tria com a mitjà de pagament durant la pandèmia; a l'limitar el contacte entre venedor i client i per assegurar el canvi davant el volum de compres.

Source

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *