Quatre anys de presó per un mestre de Vic que va abusar d’una alumna de 12 anys

Rate this post

Li va apujar les notes,li deia “ets la que està més bona de tota la classe”, l’afalagava fent-la sentir especial i diferent i va intentar quedar una nit per dormir amb ella.

Era el seu mestre de 33 anys i va forjar una relació, primer d’amistat, i després de “dominació d’alt caràcter sexual”, segons diu la sentència. L’Audiència Nacional l’ha condemnat a 4 anys de presó per abús sexuals i un cop surti en llibertat 2 anys més de prohibició de comunicar-se amb ella i 5 de llibertat vigilada. A més haurà de pagar  a la víctima 3.000 euros com a indemnització.

La relació es va anar consolidant a la classe mateix. Però el mestrefeia servir el whatsapp i el Hangouts per mantenir converses amb ella en secret i demanar-li fotos.

Les converses van anar pujant de to, fins al punt d’explicar-li els problemes que tenia ell amb la seva ex parella i com eren les relacions sexuals que mantenien quan estaven junts: “Et parlo de com feia l’amor amb la meva ex, tot això ara es teoria, però més endavant serà pràctic”.

Entre els missatges hi ha els que li demanava trobar-se en secret. Vine a casa a dormir i t’abraçaré tota la nit”, o li demanava que els digues als pares que anava a casa el mestre a repassar, i “ja et repassaré”, deia ell.

Tenien fins i tot un codi secret per parlar. Una emoticona de cireres volia dir “petons”, el raïm, “abraçades” i un plàtan “sexe dur”.

El mestre li va arribar demanar fotografies d’ella despullada i ell en va enviar una on se li veien els genitals. 

En dues ocasions va quedar amb ella a la biblioteca i a la classa meteix, on va tancar amb clau, i la va abraçar i fer petons al cap. 

Sovint li feia esborrar les converses. Però els pares van veure les darreres i van denunciar els fets a l’escola i a la policia. 

La sentència conclou que “és cert que els petons i les abraçades no impliquen necessàriament un comportament lasciu, mereixedor de condemna penal, però també ho és que en tot cas, s’han de valorar les circumstàncies concurrents, i per això considerem que els fets mereixen la qualificació d’abús sexual, per integrar una conducta lasciva que va ser acuradament preparada per l’acusat al llarg del temps, per guanyar-se primer la confiança, la vinculació afectiva després i per finalment la submissió i dependència de la menor, i tot això per utilitzar-la, per servir-se’n per tal de satisfer els seus desitjos sexuals, i amb perfecte coneixement de la seva curta edat”.

El magistrat puntualitza que es considera un delicte d’abús sexual i no un delicte reiterat, perquè en la conducta del mestre “ens trobem amb una pluralitat de conductes realitzades deliberadament per tal d’establir una relació i un control emocional sobre la menor, conductes encaminades a anar preparant el terreny per a l’ulterior abús pròpiament dit, i per això ha de ser valorada aquella com un únic delicte i no com un delicte continuat”.

 

Anar a la font
Gemma Liñán

Powered by WPeMatico

Translate »