Quants diputats té realment la comissió que aborda el suplicatori de Puigdemont?

La xifra de membres de la Comissió d’Afers Jurídics del Parlament Europeu que estudia l’aixecament de la immunitat dels eurodiputats de Junts, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, i els representants espanyols amb què compta no acaba de quadrar.

Els polítics independentistes han advertit que aquesta comissió, integrada per 25 membres, compta amb 5 representants espanyols, la qual cosa representa un 20% de la comissió. Subratllen que això no quadra amb el pes d’Espanya al conjunt del Parlament, on els 59 eurodiputats espanyols representen el 8,3% dels 705 membres de la Cambra, i per tant atorga una sobrerepresentació a la veu de l’Estat espanyol en aquest debat.

En canvi, el president de la comissió, Adrián Vázquez, de Ciudadanos, ha negat aquestes dades. Ha assegurat avui durant un briefing a la Cambra, que en realitat són 26 els membres de la comissió i 4 els representants espanyols. La qual cosa deixaria la presència espanyola en un 15’3% de la comissió, que gairebé doblaria el pes d’Espanya al conjunt de la Cambra, però rebaixa considerablement el 20% que alarma els independentistes.

Entre la informació dels uns i dels altres, hi ha les dades que ofereix la web del Parlament, i que confirmen fonts de la Cambra.

Segons aquestes dades, la Comissió d’Afers Jurídics està integrada per 25 membres, i d’aquests 5 són espanyols: el seu president, de Ciutadans, dos representants del PSOE, Ibán García, que és a més vicepresident, i Marcos Ros; i dos representants del PP, Esteban González Pons i Javier Zarzalejos. Els perfils personals de tots ells a la web del Parlament confirma que continuen com a membres d’aquesta comissió. Per tant, segons la web del Parlament, serien 5 diputats espanyols sobre 25, la qual cosa representa un 20% de la comissió. 

A la imatge principal l’eurodiputat de Cs Adrián Vázquez, president de la Comissió d’Afers Jurídics del Parlament

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: