Puja a 25 el nombre de morts a les Filipines pel tifó Mangkhut

Rate this post

El nombre de víctimes mortals a les Filipines pel tifó Mangkhut ascendeix a 25 i es comptabilitzen desenes de desapareguts, segons les últimes dades provisionals obtingudes a mesura que els equips d’emergència accedeixen a les àrees fuetejades per aquest fenomen meteorològic.

L’assessor presidencial Francis Tolentino, designat pel mandatari Rodrigo Duterte per supervisar la resposta al desastre en les àrees afectades, ha confirmat avui aquestes xifres a la premsa local a Cagayan, província per la qual va entrar el tifó més gran de la temporada dissabte al matí al país.

La majoria d’aquestes morts es van produir a causa de lliscaments de terra a les zones muntanyoses que van rebre les pluges torrencials i forts vents que va arrossegar Mangkhut al seu pas ahir pel nord de les Filipines.

Regió de Cordillera

Vint d’aquestes morts es van produir a la regió de Cordillera, quatre a Nueva Ecija i una a Ilocos, segons el recompte del Govern nacional.

A la regió de Cordillera una família de sis membres va morir quan la seva casa, a la ciutat de Baguio, va quedar sepultada per un despreniment de terra i un resident de l’àrea de Kalinga va morir esclafat per una roca.

A Nueva Vizcaya, un home de 36 anys i tres dels seus fills -entre ells un de dos anys i un altre de vuit mesos- van morir també perquè un corriment de terres va arrasar la seva casa, mentre que la resta de la seva família estava refugiada en un centre d’evacuació.

A la província d’Ilocos Sur, un home va morir en caure-li a sobre un arbre mentre netejava de runa l’accés a casa seva.

Segons Tolentino, de moment no es té informació de víctimes a les províncies de Cagayan i Isabela, a la costa nord-oriental de l’illa de Luzón, per on va entrar Mangkhut i que van ser les primeres en rebre l’embat del tifó.

Equip de televisió desaparegut

Un equip de tres persones de la televisió nacional TV5 roman desaparegut des d’ahir, després de ser vistos per última vegada en Santa Ana, a la província de Cagayan.

L’assessor presidencial va subratllar que a més de localitzar els desapareguts, els esforços s’estan centrant a restablir l’electricitat i les comunicacions a les zones afectades.

Està previst que el president Rodrigo Duterte visiti avui al voltant del migdia les zones afectades i realitzi una “inspecció àrea” per avaluar els danys.

Després de tocar terra a la localitat de Baggao, a la costa nord-oriental del país, ahir dissabte a la 1.40 hora local (17.40 GMT de divendres), Mangkhut arrossegava vents de fins a 305 quilòmetres per hora, pluges torrencials i va provocar onades de fins a sis metres.

En la seva trajectòria cap a l’oest, el tifó es va anar debilitant lleugerament i va abandonar l’àrea de responsabilitat de les Filipines ahir entorn de les 21.00 hora local (13 GMT) amb rumb a Hong Kong (Xina) amb vents sostinguts de 170 quilòmetres per hora.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »