Puigneró es compromet a pagar les pagues extres dels funcionaris “malgrat els entrebancs de l’Estat”

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, s’ha referit aquest dimecres, en la sessió de control al Govern al Parlament, al seu compromís de retornar als funcionaris de la Generalitat la paga extraordinària del 2013: un decret aprovat a l’hemicicle amb el suport de tots els grups polítics, inclòs el PSC. 

Puigneró ha defensat que el Govern ja ha retornat les pagues del primer tram de l’any (el 10% del total) i s’ha compromès a pagar també el 30% que pertany al segon tram (del segon trimestre de 2019). “Hi ha un compromís del Govern”, ha assegurat, “malgrat els entrebancs del govern de l’Estat”. Així, el conseller ha acusat l’executiu espanyol d’haver dificultat el retorn de les pagues per haver enviat, el passat mes d’abril, un requeriment al Govern amb l’objectiu de negociar el retorn de les pagues i evitar, així, un “recurs d’inconstitucionalitat”. 

Tot i que l’executiu espanyol del PSOE va rectificar i va fer marxa enrere en el requeriment, l’independentisme l’ha assenyalat tot i així com a actor que hauria dificultat els pagaments. Sigui com sigui, però, Puigneró ha insistit que el Govern “compleix els seus acords”. “En aquest mateix Parlament se’ns va dir que no seríem capaços d’arribar a un acord amb els sindicats, i ho vam fer l’11 de desembre”, ha afirmat. “Farem efectiu el pagament malgrat el requeriment al TC que ens ha posat el govern del PSOE”, ha recalcat, i ha considerat que “no hi ha massa diferències entre el govern del PSOE i eldel  PP”.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: