“Puigdemont s’ha proposat enfonsar Catalunya en la misèria”

Començaré posant-me una medalla però abans que Albert Soler es convertís en el primer periodista de Catalunya gràcies al procés -no tot ha de ser dolent- jo ja l’havia descobert. El llegia al Diari de Girona i pensava: però aquest tio qui és?. Tant és així que el propietari d’un càmping de l’Escala, l’Illa Mateua -al que van fer boicot els indepes- em va convidar un dia a una paella i vaig posar una condició: que vingués Albert Soler.

L’àpat es va fer. Fins i tot amb assistència de la Legió com poden veure. Juraria que l’Albert fins i tot va adoptar un aire marcial, segurament en record dels seus anys de joventut on sembla que va arribar a terme primer. Que consti també, en favor meu, que tinc el rècord mundial de presentacions del llibre d’Albert Soler, “Estàvem cansats de viure bé” (Sagesse), ara en castellà.

Vaig estar a la de Girona, Barcelona, Tarragona, Banyoles i fins i tot Cornellà, on vaig actuar fins i tot de teloner. Com estava també Ramón de España o Víctor Amela al menys reies. Cosa d’agrair amb el procés. Fixeu-vos que els indepes sempre van amb cara d’estar barallats amb el món. Com el llibre ha superat la xifra de més de 5.000 exemplars -en un país en què amb sort tot just se superen els 300 per edició- Planeta ja li ha posat l’ull.

El llibre és ideal per a aquestes èpoques de confinament, fins i tot de desescalada, amb una excepció: no el facin servir per abans de la migdiada o de la nit. Com vas rient tota l’estona costa agafar el son en aquest cas. En el transport públic té el mateix problema: et poden prendre per boig perquè rius sol.

En l’entrevista el mateix però en persona. En efecte, considera que els independentistes “s’han proposat enfonsar Catalunya” tot i que en aquest cas no és un pronòstic, ni tan sols meteorològic, sinó una obvietat. Que Torra “només serveix per promocionar la ratafia” i que Rahola s’ha quedat sense paella aquest agost.

També que “els intel·lectuals a Catalunya haurien d’estar amagats sota les pedres -a mi m’ha vingut al cap Culla, Ramoneda i altres pròcers- pel seu paper en el procés i que Cotarelo & Talegón han trobat un filó.

“Qui es creu que els catalans estan oprimits?”, Es pregunta per una altra part al cap i a la fi els indepes a Girona són els pijos i viuen al centre, la zona més cara, o en cases dels voltants “amb piscina, gespa, tres cotxes i llaç groc en cada habitatge”.

“No hi ha perill -adverteix també-: a Catalunya no pot triomfar una revolució amb aquest personal”. I un últim apunt: saben qui va inventar allò del “mandat popular”. No, no va ser la secretària general d’Esquerra, Marta Rovira, sinó Benito Mussolini, un descobriment que ha fet Soler durant la seva última lectura./ Una entrevista de Xavier Rius.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: