Puigdemont i Torrent mantenen contactes per reconduir la polèmica

Rate this post

El president a l’exili, Carles Puigdemont, i el president del Parlament, Roger Torrent, han mantingut avui contactes per reconduir la polèmica que es va crear ahir després de l’anunci que el legislatiu català demanaria mesures cautelars al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) per la investidura del líder de JuntsperCat.

L’anunci del recurs, que Puigdemont desconeixia, va provocar malestar a JuntsperCat perquè considera que interfereix l’estratègia judicial del president a l’exili, i a més té poques possibilitats d’èxit en aquests termes. A més JuntsperCat havia presentat una petició per reformar la llei del govern i la Presidència, amb l’objectiu d’introduir la investidura no presencial, i no va ser acceptada a la Mesa per un suposat defecte de forma.

En els contactes avui entre Puigdemont i Torrent han convingut en la necessitat de fer el possible perquè hi hagi coordinació, i per llimar diferències. El recurs demanant mesures cautelars davant el TEDH, de fet, encara no ha estat presentat.

De totes maneres, no és previsible que es produeixi cap avenç significatiu de cara a un acord entre JuntsperCat i ERC fins que dilluns vinent hagin declarat davant el Tribunal Suprem Marta Rovira, Marta Pascal, Artur Mas i Neus Lloveras. ERC ha demanat esperar a la declaració de la seva secretària general, tenint en compte que és la seva màxima dirigent en llibertat en aquests moments.

Anar a la font
L.B.

Powered by WPeMatico

Translate »