Puigdemont demana sotmetre al TJUE Llarena i la seva ordre de detenció a Espanya

Nova apel·lació i de nou amb la mirada posada al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha presentat un recurs d’apel·lació al Tribunal Suprem contra l'ordre de detenció vigent contra ell a l’Estat espanyol i en la qual inclou la no competència del jutge instructor del cas, Pablo Llarena, segons ha pogut saber El Nacional.

La defensa de Puigdemont reclama que en cas que no s’accepti l’apel·lació i tenint en compte que es tracta de la darrera instància judicial el Suprem presenti diferents qüestions prejudicials davant del TJUE. El recurs recorda que s’està avaluant un tema que afecta a l’aplicació del dret de la Unió i que va ser conseqüència d’una sentència del tribunal europeu que es va acceptar la immunitat de Puigdemont.

En concret, el recurs reclama que es pregunti al TJUE si el Suprem ha de ser l’òrgan que tracti els temes que afecten als eurodiputats, com si fossin membres de parlaments de l'Estat espanyol, tot i que no ho estableixi així la llei. Pregunta, així mateix, diferents qüestions relacionades amb la possibilitat d’emetre una ordre de detenció contra un eurodiputat sense demanar permís al Parlament Europeu.

Seguirà ampliació

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: