Puig reclama davant Les Corts ”respostes polítiques al problema català”

Rate this post

La qüestió territorial no és no més Catalunya, però no vull ser equidistant, cal una resposta política al problema català”. La crisi de Catalunya s’ha de resoldre amb llei i diàleg”. Aquestes són les paraules amb les que Ximo Puig s’ha referit a Catalunya als pocs minuts d’haver iniciat el seu discurs que obri el Debat de Política General a Les Corts Valencianes i que s’allargarà durant dos dies i finalitzarà quan es voten 12 propostes de resolució que presentaran cadascú dels grups parlamentaris.

Puig no ha desaprofitat l’ocasió per oferir el País Valencià com a territori de progrés i estabilitat  i ha posat com a exemple que les entitats financeres catalanes hagen instal·lat, ací, les seues seus territorials.

 Estem millor o pitjor que fa tres anys? s’ha preguntat Puig davant el 99 diputats. És el moment valencià, ha respost. És el temps de la reparació, la reconstrucció i el renaixement. Durant el seu discurs, el president del Consell ha desenvolupat una llarga llista d’iniciatives socials i inversores pendents per al 2019 al País Valencià que allunyen el mantra de l’avançament electoral tot i que el mateix Puig ho ha alimentat en repetides ocasions per diferenciar els valencians de la resta de territoris amb la cita electoral del maig vinent.

“Si conviden Torra al Senat que em deixen també anar-hi”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat també durant debat de política general que es reunirà amb Pedro Sánchez la primera setmana d’octubre. Ha destacat que mantindrà les seues reivindicacions i que “la Generalitat no ha canviat de posició”. I ha reconegut que, tot i que existeix un diàleg permanent amb el govern central, les negociacions avancen lentament, “més lentament del que voldríem”, ha dit, i que continuaran reivindicant “un finançament just”.” Si el Senat, ha convidat el president Torra a que parle de Catalunya, exigeixo que em deixen anar-hi i parlar de la meu proposta”

El discurs del president ha començat  condemnant el terrorisme masclista i recordant Eva Bou, l’última víctima ocorreguda a la població de Borriol. “Per a demanar perdó com a societat a ella, als seus familiars, als seus amics i amigues, als qui l’estimaven. A ella i a totes les víctimes de la violència de gènere”. Tots els membres de l’hemicicle han aplaudit les paraules del president i s’han posat dempeus. “Cada dona morta, agredida, atemorida és un fracàs de tots”, ha afegit.

Puig també ha remarcat que les polítiques aplicades en els últims tres anys han estat centrades en les persones: “És una obligació ètica pensar en les properes generacions, i no en les properes eleccions”. I ha parlat d’un canvi de paradigma: “Hem passat de la Comunitat de la corrupció, a la Comunitat de la solidaritat. De la Comunitat de l’especulació a la Comunitat de la innovació”. 

Anar a la font
Àngel Martínez

Powered by WPeMatico

Translate »