Prova pilot superada amb èxit

Els aparells que permeten demanar torn per creuar als semàfors sense haver de tocar cap botó que es van provar al pas de vianants al costat de la rotonda de Prada Casadet han convençut el departament de Mobilitat. El bon funcionament ha fet que l’agència hagi optat per ampliar-los a més punts de la xarxa viària. Es destaca la major seguretat que ofereixen en ple context de pandèmia així com el fet que tenen una major resistència a les condicions climatològiques.

La prova pilot es va realitzar entre finals de desembre i gener al semàfor que hi ha a l’avinguda Tarragona. Amb el nou parell no feia falta pitjar cap botó per demanar que el senyal es posi en verd per als vianants. Només cal  apropar la mà o un altre objecte a menys de cinc centímetres i es produeix el mateix efecte. És el que es coneix com a polsador ‘no touch’.

Un dels dos polsadors dels semàfors.

Relacionat

Durant unes setmanes, es va veure com funcionava l’aparell, cedit de forma gratuïta per l’empresa fabricant. El resultat ha estat positiu i el departament ha decidit ampliar-los a més punts d’encreuament, especialment aquells que suposen travessar la general 1.

Es considera que els nous polsadors tenen importants avantatges. Per un costat, el fet de no haver de necessitar el contacte físic els fan més higiènics. No cal dir que en l’actual context sanitari provocat pel coronavirus, és realment útil. En segon terme, a més, s’ha comprovat que tenen una major resistència tant a la humitat com a les baixes temperatures.

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: