Protesta dels treballadors de Ryanair a Girona contra els 164 acomiadaments

Concentració de protesta a l’aeroport de Girona. Convocats pels sindicats USO i  SITCPLA, una trentena de treballadors de tripulació de Ryanair s’han concentrat aquest matí davant la terminal de Vilobí d’Onyar per mostrar el seu rebuig als 164 acomiadaments que ha anunciat la companyia amb el tancament de la base a la capital gironina. Dues de les portaveus dels sindicats, Alexandra Sais (SITCPLA) i Mº Àngels Martín (USO) han denunciat que s’han decretat uns serveis mínims “massa alts” que “vulneren” el seu dret a vaga: “En el cas de Girona els serveis mínims són del 100% i no s’ha hagut d’anul·lar cap vol”.  A més, han criticat que els acomiadaments previstos no estan justificats. “La companyia al·lega que es deuen al retard en l’entrega dels avions Boeing, però Boeing ha dit que els compensarà pel retard i que a partir del febrer els entregarà” ha assenyalat Sais mentre Martín ha afegit: “I l’altra raó que donen és el Brexit, però fa temps que la companyia va crear Ryanair UK per evitar que els pogués perjudicar”.

La vintena de treballadors de tripulació s’han concentrat a les portes de la terminal amb cartells on es podia llegir “Stop tancament”, “Ryanair para d’abusar” o “512 acomiadaments, 512 famílies trencades gràcies a Ryanair”. En el cas de Girona, hi ha previst acomiadar 164 persones de personal de tripulació i pilots; i els afectats reclamen que se’ls “recol·loqui en una altra base” o que es busqui una solució perquè no acabin al carrer.

Els sindicats es van reunir divendres amb responsables de Ryanair però, segons les representants   sindicals, la companyia els va dir que anul·lessin la vaga “a canvi de res”. Per això, de moment, mantenen els deu dies de vaga que han començat aquest diumenge.

Ryanair va informar que tancaria les bases de Girona, Canaries, Tenerife i Lanzaorte el proper 8 de gener; però, segons els sindicats, l’empresa ha amenaçat els treballadors amb avançar la data: “Diuen que si continuem amb les vagues i protestes, tancaran abans les bases. A més, diuen les nostres vagues han causat els problemes de la companyia”.

Segons els irlandesos, el tancament de la base no suposarà cap descens en el nombre de vols i rutes que ofereix des de Girona, però tan Martín com Sais, temen que sigui un intent de la companyia per aconseguir més diners. “Al març finalitza el conveni amb la Generalitat, i justament ara diguin que hi ha raons de pes, és per intentar alguna cosa econòmica”.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: