Prorroguen fins al 2022 el servei de l’autobús urbà de Blanes

L’Ajuntament de Blanes ha prorrogat dos anys més el servei de transport col·lectiu urbà de viatgers, que presta Circuitos Ruri SL des del febrer del 2018. És un nou pas per guanyar temps i adjudicar la nova concessió del servei, que es renova amb pròrrogues des del 2013, quan va vèncer l’anterior contracte amb Transports Pujol.

Amb 16 vots a favor i 5 abstencions, el ple d’ahir va aprovar la pròrroga de dos anys; és a dir, fins al 31 de desembre del 2022. L’equip de govern, d’ERC i Blanes En Comú Podem, ha acordat amb l’empresa la renovació de bancs i de mampares en mal estat, diu el primer tinent d’alcalde i regidor de Mobilitat, Jordi Urgell.

En el ple, Urgell va revelar que, fruit de reunions amb associacions de veïns, l’Ajuntament ha fet alguns canvis en les noves línies 3 –substitueix l’antiga 5-8, tret de Mont Ferrant– i 5 –l’antiga 7, incloent-hi Mont Ferrant– per millorar la freqüència i la puntualitat.

Mia Ametller (Junts) i Pepa Celaya (PSC) van lamentar que els seus grups no havien estat informats i convidats a debatre sobre la mobilitat del poble. Sergio Atalaya (Ciutadans) va lamentar que el contracte de bus estigui pendent.

La nova concessió del bus és una assignatura pendent des que va vèncer l’anterior contracte. L’Ajuntament l’ha anat prorrogant. Al setembre, l’equip de govern va formalitzar el contracte per la redacció del nou pla de mobilitat sostenible a l’empresa Doymo per 68.607 euros. El termini d’execució és de 20 mesos.

Urgell explica que el pla de mobilitat –l’actual és de fa més de quinze anys– definirà la futura concessió del servei del bus i posarà fi a les pròrrogues. Amb la d’ahir ja en són set, ja sigui amb Transports Pujol, i, del desembre del 2018, amb Circuitos Ruri.

Anar a la font – El Punt Avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: