Prop de 25 milions d’espanyols utilitzen ulleres o lents de contacte

Almenys 5 de cada 10 espanyols utilitzen algun sistema de correcció visual, és a dir que prop de 25 milions de persones utilitzen ulleres o lents de contacte, la meitat d'ells per miopia, segons dades del Consell General de Col·legis d'Òptics-Optometristes, que qualifica aquest defecte visual com una "pandèmia", ja que segons dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el 2050 la patirà la meitat de la població la patirà.

Es tracta d'un defecte de refracció que comença en l'edat escolar, es detecta entre 8 i 15 anys i la pateixen el 62,5% dels universitaris espanyols, recorden des de l'organització amb motiu de la celebració aquest dijous del Dia Mundial de la Visió.

Per minimitzar-la, les recomanacions del CGCOO per a passen per fer-se una revisió anual de la vista, l'ús de lents de contacte com a mesura per controlar el seu increment, ja que "l'ús de lents de contacte toves especials alenteix el seu augment en un 49% de mitjana", assenyalen, i realitzar activitats a l'aire lliure.

Consells molt importants si es té en compte que un dels principals riscos dels pacients amb miopia elevada és el despreniment de retina, una anomalia que els miops amb més de 7 dioptries tenen un 44% més de risc de patir.

Aquesta recomanacions es produeixen, dins dels actes pel Dia Mundial, un esdeveniment coordinat per l'Agència Internacional per a la Prevenció de la Ceguesa (IAPB) des de l'any 2000, i que aquest any és present en xarxes socials a través de l'etiqueta #VisionFirst, amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància de les revisions periòdiques de la visió, ja que el 75% de la discapacitat visual es pot evitar, tant amb prevenció com amb diferents tractaments.

Només el 40% va a les revisions

Al món hi ha 36 milions de persones cegues i 217 milions amb discapacitat visual moderada o greu. I segons dades del CGCOO, la vista és el sentit més important per al 92% dels espanyols, tanmateix només el 40% de la població se sotmet a revisions regulars.

Raó per la qual les diferents institucions internacionals relacionades amb l'Optometria i l'Òptica Oftàlmica no deixin de ressaltar la importància de realitzar-se controls periòdics.

"La vida sedentària i l'ús excessiu de la visió en entorns més propers està provocant que cada vegada més persones pateixin miopia, el que converteix a aquest defecte visual en el més comú entre la població del nostre país," expliquen.

D'altra banda, recorden que les ulleres són, amb diferència, les més populars (82% davant el 13% de les lents de contacte), tant entre els homes com en les dones de qualsevol segment d'edat. Mentrestant, els més joves són els que opten per les lents de contacte.

Així, més d'un terç de la població d'entre 18 i 35 anys les utilitza, en exclusivitat o a més de les ulleres, davant d'un 4% de persones majors de 55 anys. D'altra banda, un 45% dels espanyols majors de 18 anys no utilitza cap sistema de compensació visual i només el 25% dels universitaris espanyols gaudeix de bona visió.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: