Primers arxivaments de denúncies contra gent que enganxava cartells de l’1 d’octubre

Rate this post

El jutjat Instrucció número 3 de Cornellà del Llobregat ha arxivat les denúncies per desobediència contra diverses persones que enganxaven cartells cridant a participar a l’1-O els durant la campanya del referéndum. Així n’informa l’associació de juristes Drets, que representa alguns dels acusats. Francesc Xavier Areste, Maria Teresa Vidal i tres persones més van ser identificats i denunciats pels Mossos d’Esquadra seguint instruccions de la fiscalia general mentre enganxaven cartells amb eslògans com ‘Hola Europa’ i ‘Benvinguda República’ la darrera setmana de setembre a Cornellà.

Els van decomissar el material i van ser cridats a declarar a la comissaria de la policia espanyola, i posteriorment van ser citats pel jutjat d’instrucció número 3 de Cornellà i acusats d’un delicte de desobediència.

Drets ha rebut notificació de les primeres interlocutòries d’arxiu per desobediència. En la interlocutòria, el jutge Antonio Baños considera que els fets denunciats no són constitutius de cap delicte i ha arxivat les actuacions. El mateix atestat policíac ja reconeixia que no havia estat possible de determinar la procedència ni el finançament del material incautat.

L’associació de juristes sempre havia defensat que en cap cas un particular vulnerava la llei ni cometia desobediència per haver participat en actes del referèndum de l’1O. El jutjat finalment ha donat la raó a Drets, diu l’entitat, que afegeix: ‘Contra la voluntat de la policia i de la fiscalia d’atemorir la població.’

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »