Primeres dades de la vacuna a Israel: redueix els contagis un 50%

Israel ja ha superat els 2 milions de vacunats per la Covid, en un país de 9 milions d’habitants, i han començat a aparèixer els primers estudis de l’impacte que això està tenint. La primera constatació és que, tot i haver fet només la primera vacuna (en el cas de Pfizer), després de 14 dies s’ha constatat que els contagis disminueixen en un 50%.

La cap del departament de salut pública del Ministeri israelià, Sharon Alroy-Price, ha indicat que aquestes són les primeres dades preliminars i es basen en els resultats de les proves de coronavirus entre els qui van rebre la vacuna i el qui encara no. Fins ara 4.484 persones han estat diagnosticades amb el virus entre els dies 1 i 7 després d’haver estat vacunades, en comparació amb les 3.186 persones diagnosticades dins dels dies 8 a 14 posteriors a la data de la injecció. Però el més significatiu és que entre 15 i 22 dies després de la data de la primera dosi de vacuna, aquesta mateixa xifra s’ha reduït a 353 persones.

D’altra banda, només 7 persones han hagut de ser hospitalitzades després de transcorreguts 15 dies o més després de la vacunació, cosa que demostraria que els efectes de la vacuna es comencen a sentir de forma àmplia després d’aquest període de temps.

Alroy-Price ha destacat al canal Channel 13 TV que les dades no són suficients per concloure que la primera dosi de la vacuna impedeix la transmissió del virus del tot, perquè se sospita que es pot propagar el virus a altres persones durant un temps limitat si es troba a la cavitat nasal, fins i tot si no ha infectat el cos abans de donar positiu de la prova.

De fet hi ha dos estudis més de caràcter no oficial que també apunten a una reducció de contagis després de la primera vacuna, segons informa The Times of Israel. Un d’ells, basat en dades del proveïdor de serveis de salut Clalit, indica que la probabilitat que una persona es contagiï coronavirus es redueix en un 33% 14 dies després d’haver estat vacunada. I xifres proporcionades pel proveïdor de Salut Maccabi, mostren que la vacuna ha causat una caiguda del 60% en les possibilitats de contagi 14 dies després de rebre la primera injecció.

Segons la cap del departament, el 73% dels israelians que tenen més de 60 anys o que tenen altres factors d’alt risc ja han estat vacunats amb almenys la primera vacuna, però les inoculacions són més lentes en les comunitats d’àrabs israelians i ortodoxos jueus.

Alroy-Price també ha reclamat que els israelians no afluixin en la necessitat de fer-se la segona vacuna, que també és necessària. Esperen que s’assoleixi el màxim potencial de protecció una setmana després de l’administració de la segona dosi de vacuna, que ha començat a implantar-se a Israel aquesta setmana. La segona dosi calculen que portarà els nivells d’immunitat al 95%, al ​​cap d’una setmana aproximadament. 

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: