Primera reunió del grup de treball entre la Generalitat de Catalunya i el Govern d’Andorra

L’objectiu és estabilitzar la relació i poder anticipar les situacions i decisions a prendre, sobretot en la situació actual. Malgrat que el grup de treball es crea en el context de coronavirus, la voluntat és que pugui romandre en el temps un cop superada la crisi actual i tractar àmbits de cooperació compartits.

La primera trobada ha servit per compartir les estratègies que ambdós territoris estan seguint per contenir la pandèmia. Així, s’ha compartit el funcionament de les campanyes de tests massius i de vacunació respectives, que ja s’han iniciat. També s’han pogut compartir les diferents línies d’ajuts existents per les empreses, assalariats i autònoms, sobretot aquelles que afecten als treballadors transfronterers. 

A la reunió, que s’ha celebrat de manera telemàtica, hi ha participat, per part catalana, la secretària d’Acció Exterior i de la UE, Elisabet Nebreda; el director general d’Afers Europeus i Mediterranis, Alfonso González; el secretari general de Salut, Marc Ramentol; la secretària general d’Interior, Beth Abad; el secretari d’Infraesctructures i Mobilitat, Isidre Gavín; la responsable de Projectes Estratègics, Cristina Domènech; el secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, i el cap de Gabinet Tècnic d’Empresa i Coneixement, Daniel Jordà. Per part andorrana, hi ha pres part el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, acompanyat del secretari d’Estat d’Economia, Eric Bartolomé; el secretari d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures, Cèsar Marquina; i la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas.

L’equip de treball s’ha previst a diversos nivells amb l’objectiu de poder tractar les diverses temàtiques des de la perspectiva política i tècnica i serà liderat pels departaments d’Afers Europeus d’ambdós institucions. Amb l’objectiu de seguir treballant s’ha establert una nova trobada per el proper mes de març.

gencat.cat – Sala de premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: