Primera edició dels Premis Laya

rodatge d’un noticiari al front d’Aragó

Rodatge d’un noticiari de Laya Films al front d’Aragó

L’Oficina de Drets Civils i Polítics estrena la primera edició dels Premis Laya per impulsar el coneixement, la reflexió i la difusió dels drets civils i polítics, individuals i col·lectius, a través de la producció cinematogràfica i la televisió.

El termini de presentació dels formularis de sol·licitud i de la documentació acaba el 25 de novembre.

Els Premis Laya volen fer un homenatge a la productora cinematogràfica del mateix nom en temps de la Segona República i tenen per objecte promocionar l’exhibició i l’emissió de cinema documental i la creació d’obres audiovisuals destinades a ser emeses per televisió, sempre que fomentin la pedagogia i la defensa dels drets civils i polítics.

75.000 euros en premis

Els guardons consten d’una dotació total de 75.000 euros, repartits en les dues modalitats de llargmetratge cinematogràfic i documental televisiu.

  • Premi llargmetratge cinematogràfic documental o llargmetratge de ficció per ser emès per televisió, amb una dotació de 50.000 euros.
  • Premi documental televisiu, amb 25.000 euros.

Qui es pot presentar i procediment

Poden optar a aquest premi les empreses de producció audiovisual independents, que s’hagin presentat als ajuts de l’Institut Català de les Indústries Culturals en la línia de subvencions per a la producció de llargmetratges de l’any 2019.

Les sol·licituds s’hauran de presentar per mitjans electrònics. El termini màxim per emetre la resolució és de 6 mesos a comptar de la data de publicació de la convocatòria, i la resolució es publicarà al Tauler electrònic.

Laya Films, una referència

El novembre de 1936, ja iniciada la Guerra Civil, el Comissariat de Propaganda de la Generalitat republicana va crear Laya Films, una productora de cine de l’època que es va dedicar a l’elaboració d’informatius i documentals.

gencat.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: