Primer pres en una presó catalana que dóna positiu en coronavirus

Notícies relacionades

Un pres de la presó de Brians 2, a Catalunya, ha donat positiu en coronavirus . Es tracta del primer intern afectat en una presó catalana després el positiu que va donar un funcionari d'un altre centre penitenciari.

Segons ha informat la Conselleria de Justícia, a més d'aquests dos casos confirmats, hi ha 14 més sota sospita: 8 interns i sis treballadors.

El pres infectat pel patogen originat a la Xina ha estat traslladat a la Unitat Hospitalària Penitenciària de Terrassa, però des de la Intersindical IAC CATAC han denunciat a través d'un comunicat que estan "exposats tota una guàrdia" -que ja estan en cuarentena- a més de un altre treballador amb el qual el primer infectat compartia · la i és el "treballador del forn" de centre.

El Comitè de Crisi ha anat a Brians 2 aquest dissabte acompanyat d'un epidemiòleg de la Conselleria de Salut. En paral·lel, la Conselleria de Justícia ha decidit aïllar el mòdul on es trobava el pres afectat pel coronavirus, on hi ha 105 interns més.

A més, d'l'aïllament, els presos no poden accedir a la resta d'equipaments comuns com són les aules, els tallers o zones esportives, per tal d'evitar l'expansió del virus.

Com va informar EL ESPANYOL, la crisi sanitària no ha frenat les sortides dels dirigents nacionalistes condemnats per sedició.

Queixes dels sindicats

Des del sindicat denuncien que es posa en risc la salut dels treballadors. Asseguren que en centre Brians 1 hi ha un intern que es troba en "situació de quarantena", a més d'altres "vuit casos sospitosos en aquesta unitat" i que els treballadors "no tenen material d'autoprotecció" o "les màscares van caducar el 2014 (efectivitat 2009-2014, segons consta en la caixa contenidora) ".

Els gels hidroalcohòlics, afegeixen, han estat recollits pel servei mèdic per a ús sanitari, i lamenten que "si la situació no era ja complicada", el centre va autoritzar l'entrada del "voluntariat religiós" que podrien haver contribuït a l'expansió de virus.

elconfidencial.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: