Primer cas de listeriosi a les Illes Balears que podria estar relacionat amb el brot d’Andalusia

La Conselleria de Salut del Govern balear ha confirmat el primer cas de listeriosi de les Balears que podria estar relacionat amb el brot detectat a Andalusia, però aquest fet encara s’ha de confirmar. E s tracta d’un home que està ingressat en una clínica privada de Palma.

L’hospital de Son Espases ha confirmat la presència del bacteri de la listèria i ha enviat les mostres al Centre Nacional de Microbiologia Majadahoanda (Madrid) per veure si aquest cas de les Balears està relacionat amb el brot d’Andalusia. D’altra banda, la Direcció General de Salut Pública n’ha donat l’avís al Centre Nacional d’Epidemiologia.

El nombre total d’afectats a l’estat espanyol, si finalment es confirma el de Palma, és de 209, 70 dels quals estarien ingressats a l’hospital. Aquest seria el cinquè cas d’aquesta malaltia detectada al mes de setembre. Entre els quatre darrers casos, hi havia un nadó acabat de néixer.

Segons les dades de la Conselleria de Salut i Consum, l’any 2018 es varen registrar quatre casos de listeriosi a les Balears, tres més que el 2017, quan només hi va haver un cas confirmat de listeriosi.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: