Primàries Barcelona, lluny dels avals necessaris per presentar-se a les eleccions espanyoles

Tot apunta que només hi haurà tres llistes independentistes a les eleccions espanyoles del 10-N. Si la CUP ha quadriplicat els avals que necessitava per presentar-se a les quatre demarcacions catalanes, sumant-se així a les candidatures d’ERC i JxCat, la candidatura de Primàries Barcelona, que només optava a fer-ho a Barcelona, en canvi, segons apunten diverses fonts consultades per aquest diari, no obtindria les gairebé cinc mil firmes que li calen per fer el salt al Congrés. “No tindran ni la meitat dels avals”, apunta un membre de Primàries Catalunya quan només queden poques hores perquè es tanqui el termini.

L’impulsor de la plataforma, Jordi Graupera, va fer una crida ahir a través de Twitter a fer un últim esforç per recollir firmes i fins i tot va anunciar que les recollirien a domicili si algú n’aconseguia 25, cosa que posava de manifest que no els estava resultant fàcil arribar al topall exigit. 

És senzill: descarrega’t el full d’avals a https://t.co/3TLRVtM9ON, signa’l, pregunta al teu entorn, i porta’ns-el al carrer Llibertat 21 fins les 10 de la nit.

Si trobes 25 signatures, te les venim a buscar. Envia’ns un whatsapp al +34 664 16 71 89 i et contactarem.

— Jordi Graupera (@JordiGraupera) 6 de octubre de 2019

Primàries Barcelona volia  impulsar una candidatura de “bloqueig” de cara a les pròximes eleccions generals després que en una consulta interna en què hi van participar  3.000 persones un 94, 1% dels seus simpatitzants decidissin concórrer als comicis.  Els pilars d’aquesta candidatura eren ‘no’ a qualsevol investidura a la presidència del govern espanyol i votar en contra dels pressupostos estatals. La coalició era entre Barcelona És Capital i Els Verds-Confederació Ecologista de Catalunya, l’apoderat dels quals és Jordi Puig, curiosament diputat de JxCat.  

La decisió es va adoptar, segons denuncien diversos membres de Primàries d’arreu del territori, sense consultar-ho a la resta de nuclis. “Ens en vam assabentar per la premsa, és una ocurrència de Barcelona És Capital”, denuncia un altre integrant de la plataforma. “Això no ha ajudat gaire a què se la fessin seva, més enllà de les discrepàncies que hi pugui haver quant a estratègia, que també hi son com a totes les organitzacions”, denuncia un altre membre de Primàries Catalunya, que critica que “no es va fer cap proposta al territori”. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: