Pressupost “continuista i adaptat” per a l’Escala

Amb un import de 19.669.530 euros, el pressupost ordinari de l’Ajuntament de l’Escala per al 2021 es mantindrà practicament igual que el d’aquest any, motiu pel qual l’alcalde, Víctor Puga, el defineix com un “pressupost continuista, adaptat al context”. L’àrea de Promoció Econòmica, Turística i Cultural (1,8 milions d’euros) continua sent l’aposta forta del govern. També s’incrementa, per fer front a l’impacte de la Covid-19, l’àrea d’Atenció a les Persones (864.356 euros) i especialment la dotació del servei local de distribució d’aliments, que passa de 20.000 a 100.000 euros. Puga remarca que la bona situació financera (es preveu acabar l’any amb un endeutament d’un 6%) permet continuar amb les inversions; amb la incorporació al gener dels romanents es calcula un pressupost final d’uns 25 milions.

En els comptes es congelen les taxes i ordenances amb dues excepcions: la taxa d’escombraries pujarà un 4,5% (uns 60 cèntims al mes de mitjana, segons l’Ajuntament), en previsió del nou contracte de neteja i recollida d’escombraries; d’altra banda, s’incorporen bonificacions per a projectes d’eficiència energètica i energies renovables.

Dels 3,1 milions d’inversions inicials destaquen la construcció de l’aparcament subterrani a Ca les Monges (420.000 euros); la reforma de l’entorn de l’església i la plaça Nova (325.000 euros), o la reordenació del passeig Lluís Albert (260.000 euros). El pressupost tenia l’aprovació garantida amb la majoria absoluta de l’equip de govern (Candidatura de Progrés) i, des de l’oposició, Junts també hi va votar a favor; ERC i Gent de l’Escala es van abstenir, mentre que En Comú l’Escala hi va votar en contra.

Anar a la font – El Punt Avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: