PP i Cs esclaten contra els presidents Torrent i Morera

Rate this post

Els grups parlamentaris del PP i Ciudadanos a les Corts Valencianes han criticat amb duresa les declaracions fetes per Enric Morera, president del Parlament valencià qui a l’acte de lliurament dels Premis Octubre va denunciar “l’acarnissament contra uns amics empresonats injustament” al referir-se als presos polítics pel Cas 1-0.

 La síndica de Cs, Mari Carmen Sánchez, ha afirmat que “Morera, com a màxima autoritat d’una Càmera en la qual representa a tots els partits polítics i a tots els valencians i valencianes, no hauria d’expressar la seua opinió personal en un tema tan greu” i ha qualificat “d’inacceptables les seues mostres de suport als qui volen trencar la convivència entre espanyols”. Per aquest motiu, demanaran la seua reprovació com ja ho va intentar PP fa unes setmanes per altres declaracions semblants.

Quasi de manera coordinada, el PP valencià ha eixit també en tromba contra el President del Parlament de Catalunya Roger Torrent qui aquest cap de setmana ha apostat per enfortir les relacions amb el País Valencià. durant les seva visita a les Corts Valencianes, on fou  rebut pel seu president, Enric Morera, i el president del Consell Regional de Sardenya, Gianfranco Ganau.

“Un passat que ens agermana”

Torrent, que ha participat aquest al congrés “La Veu del Regne. 600 anys de la Generalitat Valenciana”, ha recordat que els dos territoris tenen “un passat” que els “agermana”, i una relació política que és “un projecte de futur”. “A banda i banda del Maestrat hem de mirar-nos més, parlar més i reconèixer-nos mútuament més”.

Per a Jorge Bellver, president del grup popular a Les Corts Valencianes,” els actes d’aquest dissabte i diumenge no han passat desapercebuts: “Ara és el President del Parlament Català, Roger Torrent, el que llança un missatge d’unitat i de futur junts entre el País Valencià i Catalunya”, ha assenyalat Bellver. “Que a més faça aquestes declaracions en un dels actes del 600 aniversari de la Generalitat és la demostració del que volen i no amaguen. Utilitzar un acte institucional per a convertir-lo en una oda a l’independentisme català i una plataforma per a defensar els qui incompleixen la Llei i volen acabar amb la unitat d’Espanya és insòlit i lamentable”.

Anar a la font
Àngel Martínez

Powered by WPeMatico

Translate »