Portades esportives del sentit comú electoral… o no tant

Després de setmanes de disputa verbal, d’incertesa i de molts dubtes, finalment les eleccions a la presidència del Barça s’han ajornat. Carles Tusquets, president de la Comissió Gestora, va tenir un dia llarg ahir amb reunions amb el Govern, amb el seu equip i, finalment, amb Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa per abordar la data electoral.

Els comicis ja no se celebraran el proper diumenge 24 de gener, i les portades esportives d’aquest dissabte 16 de gener parlen d’aquest canvi de data però amb alguns condicionants. El posicionament de cada mitjà és diferent i es torna a demostrar que la guerra cadascú la lluita sol.

A Catalunya, amb les eleccions

Comencem per L’Esportiu, que aplaudeix l’endarreriment de la democràcia a can Barça perquè és de “Sentit comú”. Ara bé, no es volen enfangar en res i donen suport a la decisió de Carles Tusquets quan ha estat el primer president interí del club incapaç de fer les eleccions “as soon as possible” com ell mateix va dir.

L'Esportiu Portada 16 01 2021

A Mundo Deportivo també destaquen l’ajornament amb un cert alleugeriment. I, com ja era d’esperar, cap crítica a Tusquets, sinó que sembla el gran salvador de tot plegat. Fotos dels tres candidats més Tusquets. Intentant quedar bé amb tothom.

I a l’Sport, gràcies que diuen alguna cosa de les eleccions. Obrint la portada, però en petit i sense ser la notícia principal. Si haguessin pogut, no ho haurien posat ni a portada i haguessin parlat únicament d’algun possible fitxatge del Barça. Avui ha tocat parlar de la Supercopa d’Espanya i de Leo Messi.

Mundo Deportivo Portada 16 01 2021

Sport Portada 16 01 2021

A Madrid, amb el Reial Madrid

Però a Madrid els trets van cap a una altra direcció. Les eleccions a la presidència importen ben poc o més aviat res. L’important del dia és com està Eden Hazard, com estan les sensacions del conjunt blanc i quines solucions hi pot haver després de l’eliminació a la Supercopa d’Espanya.

Ni a l’As ni al Marca, ni rastre de les eleccions. Una mica de vergonya.

As Portada 16 01 2021

Marca Portada 16 01 2021

Torna a quedar clar que cadascú té el seu públic i que cada mitjà busca el seu benefici propi. Com és ben normal. I les eleccions del Barça passen de puntetes en alguns, i en d’altres prenen cos però amb el seu propi sentit.

Imatge principal: Una persona votant a les eleccions del Barça / FC Barcelona

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: