Pols entre Colau i l’oposició per la negociació del cartipàs

Barcelona en Comú i el PSC ja han tancat els detalls del pacte de govern -pendent només dels avals de les bases- per als pròxims quatre anys però tenen per davant un escenari espinós abans del ple que ha d’aprovar la nova estructura municipal dimarts que ve: la negociació del cartipàs amb l’oposició. Ahir es va constituir la junta de portaveus, però els grups en van sortir descontents amb la proposta de repartiment de presidències de comissions i d’assessors del govern. De fet, ERC, JxCat, Cs i PP ja van presentar una estructura alternativa que ahir, en nom del govern municipal, Jordi Martí va assegurar que conté peticions “inimaginables”.

Els grups defensen que han de tenir les presidències de les comissions municipals i els districtes, com el mandat passat, i el 40% dels assessors, però els comuns argumenten que els càrrecs eventuals han de donar suport, sobretot, al govern, i que el repartiment no pot ser el mateix que el mandat passat perquè llavors el govern tenia 11 regidors i ara en té 18. “La voluntat del govern és ofegar l’oposició”, criticava la portaveu de JxCat, Elsa Artadi, a la sortida de la junta. El republicà Jordi Coronas, per la seva banda, assegurava que els havien amenaçat amb deixar-los amb menys presidències i assessors: “Seria un error plantejar un acord deixant descontenta l’oposició”.

En el que sí que hi ha acord és en el fet de funcionar amb quatre comissions municipals o de mantenir les retribucions dels regidors com en el mandat passat i, fins i tot, en el lloc que ocuparan els partits al ple. L’altre punt calent és saber què passarà amb el cap de files de Junts per Catalunya, Joaquim Forn, que ja ha demanat al Suprem poder assistir al ple. ERC i JxCat demanen fair play al govern i que, en cas que Forn no sigui al ple, un dels seus regidors s’absenti en les votacions per no alterar les majories.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: