Polítics britànics i escocesos qualifiquen ‘d’impensable’ la situació a Espanya

Rate this post

El polític britànic i eurodiputat Daniel Hannan, membre del partit conservador, ha assegurat a la BBC que se sent ‘afortunat’ de viure en un país on resulta ‘impensable’ que succeeixi el que està passant a l’estat espanyol. Per la seva banda, l’ex-líder del partit laborista escocès, Kezia Dugdale, ha afirmat que ‘l’única manera’ de superar la crisi a Catalunya és celebrant un referèndum ‘legítim’. ‘Ha de ser una solució política i democràtica’, ha conclòs.

En un programa de debat polític a la BBC, el ‘Question Time‘, Hannan ha demanat que ‘imaginem’ que l’ex-primer ministre del Regne Unit, David Cameron, no hagués discutit amb els escocesos la pregunta i els termes del referèndum sinó que hagués ‘arrestat’ a Alex Salmond. ‘Imagineu que la policia hagués sigut enviada per interrompre en els col·legis electorals’, ha dit, i ha prosseguit demanant que ‘imaginem’ als polítics de Londres afirmant que és ‘necessari fer més anglesos als escocesos’ de la mateixa manera que el ministre d’Educació espanyol, José Ignacio Wert, va anunciar que era necessari ‘espanyolitzar’ als catalans. ‘És pràcticament una situació impensable’, ha sentenciat Hannan.

En la mateixa línia, Kezia Dugdale ha apostat per un referèndum ‘legítim’ i del qual tothom ‘respecti’ el resultat com a solució ‘política i democràtica’ de la crisi a Catalunya. ‘Aquest embolic s’ha produït perquè el referèndum no va tenir la legitimitat que hauria d’haver tingut’, ha afirmat la política, que ha recordat que el govern de Catalunya tenia la ‘majoria’ per a celebrar el referèndum.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »