Polèmica a les xarxes pel bloqueig d’una campanya en català de Parlem a Twitter

Twitter no permet els anuncis en català a menys que es contractin directament en un dels comercials locals

Twitter no permet la publicitat en català. L’operadora de telecomunicacions Parlem Telecom ha fet bullir les xarxes aquest dimecres denunciant el bloqueig d’una campanya d’anuncis que pretenia començar a Twitter perquè el robot no reconeix la llengua. “Q uan ensenyareu a les vostres màquines un idioma que parlem més de 13 milions de persones?”, ha etzibat la companyia al seu compte de Twitter.

A Parlem hem decidit començar una campanya d’anuncis a Twitter en català i la xarxa no els accepta. El robot no reconeix els anuncis en la nostra llengua i els bloqueja. @TwitterEspana, quan ensenyareu a les vostres màquines un idioma que parlem més de 13 milions de persones?

— Parlem Telecom (@parlem_telecom) July 31, 2019

Tal com va explicar Albert Cuesta en un article a l’ARA, el tuits promocionals no poden estar escrits en català perquè no és una de les 20 llengües que preveu el sistema de contractació publicitària de Twitter, a menys que la campanya es contracti directament en un dels comercials locals de Twitter –accessible només per a grans comercials–. Tot i així, la nostra llengua continua en desavantatge perquè no és possible segmentar les campanyes en català perquè només vegin els anuncis els catalanoparlants, de manera que els anunciants poden malbaratar la inversió.

La poca eficiència del català a Twitter 

Més continguts de

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: