Podem ja no critica les portes giratòries

L’enginyer i expert en energia Cristóbal José Gallego, afí a Podem, s’incorporarà al consell d’administració de l’empresa Enegás, juntament amb l’expresident de la Generalitat, José Montilla; i l’exministre de Foment, José Blanco. El vicepresident segon i líder de la formació morada, Pablo Iglesias, exigia quan era a l’oposició “acabar amb les portes giratòries” i les considerava “traïció a Espanya”.

“Defensar Espanya és governar per a la gent i no seure en els consells d’administració, sinó davant dels consells d’administració”. “Cal dir-ho ben clar: seure en un consell d’administració, operar en les portes giratòries, això sí que és traïció a Espanya”, assegurava a l’abril del 2019.

Iglesias també va dir que “les portes giratòries són una forma legal de corrupció” i les va qualificar de “perill per a la democràcia”. L’actual vicepresident segon de Govern va manifestar en una entrevista a RNE que “les empreses d’energia compren als polítics, condicionen als governs i després augmenten els preus de la llum quan els dóna la gana”.

Cristóbal José Gallego és doctor Enginyer Aeronàutic i investigador en energia eòlica i membre a proposta de Podem de la comissió d’experts per a la transició energètica que va impulsar el govern de Mariano Rajoy en l’anterior legislatura.

També forma part de l’Observatori crític de l’energia, una organització que va signar el manifest “El gas no és la solució” en què es denunciava que “les grans empreses i lobbies que promocionen el model gasístic són contràries a una transició energètica democràtica i participada activament per la ciutadania”.

La junta general d’accionistes d’Enegás -empresa participada en un 5% per l’Estat- haurà de ratificar a finals de juny les incorporacions al seu consell d’administració com a independents de Montilla, Blanco i Gallego.

Pablo Iglesias (foto: La Moncloa)

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: