Podem demana al Congrés que investigui els màsters de la Juan Carlos

Rate this post

Units Podemos-En Comú-En Marea demanarà avui al Congrés de Diputats la creació d’una comissió d’investigació sobre el funcionament del polèmic Institut de Dret Públic (IDP) de la Universitat Rei Joan Carles (URJC) on van cursar els seus màsters el president del PP, Pablo Casado, l’expresidenta madrilenya, Cristina Cifuentes, i la ja exministra de Sanitat, Carmen Montón.

La formació entén que el fet que siguin ja tres els polítics s’han vist afectats per casos de possible tracte de favor a l’hora de cursar estudis en l’esmentat centre fa necessari investigar també en el Parlament si existeix una “trama de corrupció” lligada a aquest institut. La petició l’entraràn avui al registre.

Una altra investigació

Aquesta investigació parlamentària se sumaria a la que ja està realitzant l’URJC des de juny per analitzar, a nivell acadèmic, tota l’activitat de l’Institut, que va ser clausurat després del cas de les presumptes irregularitats dels estudis de postgrau de Cifuentes.

L’institut també és objecte del procés obert pel Jutjat d’Instrucció número 51 de Madrid per investigar les denúncies presentades per un presumpte delicte de falsedat documental en relació amb el màster de l’expresidenta madrilenya.

A més d’aquesta comissió d’investigació, Esquerra Unida ha registrat dues peticions de compareixença perquè l’actual rector de la Universitat Rei Joan Carles, Javier Ramos, i el seu predecessor entre els anys 2002 i 2013, Pedro José González-Trevijano, expliquin a la Cambra Baixa com es gestionaven els másteres en el centre. González Trevijano és ara magistrat del Tribunal Constitucional.

 

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »