Podem adverteix que pot “dificultar extraordinàriament” el govern si dona els vots “gratis” a Sánchez

La legislatura de Pedro Sánchez podria ser molt dura si finalment Unides Podem decideix cedir els seus vots al PSOE sense acceptar l’acord de cooperació dels socialistes. Ho ha explicat aquest matí a la Cadena Ser la portaveu de Galícia en Comú Yolanda Díaz. “Si nosaltres entreguem els vots gratis a Sánchez és més que probable que els dificultem extraordinàriament el govern”, ha llançat la diputada, un dia després de participar amb l’equip negociador de la formació lila en una reunió de més de quatre hores i mitja que no va servir per arribar a avenços substancials en la negociació per un acord de govern.

A 17 dies de la data límit per celebrar un segon intent d’investidura de Pedro Sánchez, les comissions negociadores han de fixar una nova data per a les reunions, que segons ha explicat aquest matí a tv3 el portaveu de Catalunya en Comú, Jaume Asens, tindrà lloc el proper dilluns. 

Per a Yolanda Díaz, la proposta del PSOE és una “mal anomenada tercera via” que ofereix de nou “una única via” i un retorn al “govern de partit únic”. Díaz, a més, ha criticat que “la maquinària electoral (del PSOE) s’ha posat en marxa”, en relació a l’acte de presentació de les 370 mesures que va protagonitzar Sánchez el passat dimarts a l’estació de Chamartín, en un discurs “que no sé si era electoral, però tenia visos”, ha criticat Díaz. 

Des del PSOE, en canvi, segueixen defensant que les 370 mesures per un govern progressista amb tres garanties de control de compliment del programa i la participació d’Unides Podem presidint  òrgans públics i institucions és “un camí intermedi”, en paraules de la vicesecretària d’organització del PSOE Adriana Lastra, entre la coalició que encara exigeix la formació lila i el govern del PSOE en solitari. Lastra, a més, ha insistit en la idea llançada dijous per Iglesias que en la negociació pel nou govern “no es tracta que hi hagi humiliacions, ni vençedors, ni vençuts”. Ambdós partits s’acusen de tenir posicions “inamovibles” en la negociació. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: