Platges sense sorra

El temporal de vent i marítim provocat per la llevantada s’ha endut bona part de la sorra de litoral català des de l’inici de Setmana Santa. La llevantada s’ha empassat la sorra de platges de la Costa Daurada i Costa Brava, on s’han registrat onades de quatre i cinc metres. A Sant Antoni de Calonge el temporal marítim ha afectat el passeig marítim.

El temporal també ha perjudicat el turisme i, de retruc, l’hostaleria. El mal temps i la desaparició de moltes platges ha desincentivat als turistes l’assistència a zones costaneres. Els establiments situats a primera línia de mar, com guinguetes o restaurants de platja, s’han vist especialment afectats.

El temporal de vent i el fort onatge al litoral ja va provocar problemes ferroviaris a la demarcació de Tarragona el passat dissabte. La circulació de trens de Rodalies entre Vandellòs i Cambrils es va interrompre durant tota la tarda per falta de tensió en el subministrament elèctric a causa del vent i la pluja.

La gran presència d’espigons arreu del litoral català i la tendència dels municipis costaners a recuperar les platges amb sorra artificial després dels temporals marítims dificulta que la sorra torni a les platges de manera natural.

Protecció Civil de la Generalitat manté en fase de prealerta el pla Ventcat, per fortes ratxes de vent, així com en alerta el pla Innuncat, pel fort onatge a tot el litoral.

Ves a la font
Autor:

Últimes notícies de e-noticies

22 d’Abril de 2019 – 8:29 pm

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: