Pinten estelades gegants als passos de vianants de Terrassa contra la prohibició del TSJC

Rate this post

Ja ho va augurar ahir l’economista Xavier Sala-i-Martin i no ha trigat gens de temps a passar. Després que ahir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) prohibís les estelades a la via pública o en edificis públics, des d’aquesta matinada ja s’han vist algunes reaccions a aquesta resolució judicial.

estelades pas de vianants Eskamot Terrassa 2

estelades pas de vianants Eskamot Terrassa 5

estelades pas de vianants Eskamot Terrassa 6

Fa mesos que el grup Eskamot Terrassa va pintar estelades als passos de vianants de la ciutat, però l’Ajuntament les va esborrar. La resolució del TSJC, però, els ha fet tornar a reaccionar i aquesta nit han tornat a convertir els passos de vianants en la bandera independentista.

El missatge és clar: “TSJC, si no vols caldo, té dues tasses”. Així ho han explicat fonts de l’entorn de l’Eskamot a El Nacional, que han afegit que l’objectiu d’això és “animar a la gent que ho faci en conseqüència a la nova sentència del TSJC” i han assegurat que “ara ens organitzarem per recuperar les accions que varem fer”.

estelades pas de vianants Eskamot Terrassa 3

estelades pas de vianants Eskamot Terrassa 4

I ho han sota l’argument que “l’espai públic és del poble i que el poble s’ha de poder expressar”, al mateix temps que denuncien que “el TSJC coarta la llibertat d’expressió”. Aquesta és només una de les moltes accions que s’estan començant a portar a terme després de la prohibició. Fins i tot, l’alcalde de Cervera, Ramon Royes, ha tirat pel dret i ha penjat una estelada gegant al balcó de l’Ajuntament.

Efecte Straisand com deia Sala-i-Martin? De moment, la cosa no li ha sortit bé al TSJC, que ja està veient com Catalunya s’omple encara més d’estelades. Sobretot, als edificis públics i vies públiques.

Anar a la font
Marta Escobar Martí

Powered by WPeMatico

Translate »