Pilar Rahola va a Gandesa i li canten una jota dedicada a Torra i Puigdemont

Rate this post

Pilar Rahola desperta passions allà on va. Aquesta setmana, ja va tenir una prova quan va visitar el Fricandó matiner de Rac105. Allà, entre broma i broma, entre confessió i confessió, com per exemple, que preferiria “una independència de merda d’aquí a un mes a no pas una independència com Déu mana, però d’aquí a 100 anys, un dels col·laboradors del programa va engegar a cantar-li una cançó. Una versió del Como una ola de Rocío Jurado, amb la lletra adaptada a l’escriptora. Pots veure el moment clicant a la foto (a partir del minut 2’20”).

rahola rac105 2

Rac105

De vegades, especialment gràcies al Polònia, ha estat ella mateixa la que ha versionat cançons d’altri parlant sobre ella mateixa. Aquesta va ser la paròdia que un Cesc Casanovas més rocker que mai, encabit en la pell de Pilar Rahola i en la chupa de cuir d’Elvis Presley, va fer del Jailhouse rock del rey del rock:

Ara Rahola ha tornat a comprovar in situ com algú li cantava una cançó davant seu. Aquesta vegada, però, ella no és la protagonista de la lletra, tot i que el tema de la cançó el coneix de ben a prop. La filòloga ha estat aquest dissabte a Gandesa, a la “Trobada de dones de les Terres de l’Ebre”, on ha coincidit amb la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada; el delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, i el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz.

Allà, i davant 300 representants de 31 entitats de dones de les comarques ebrenques, l’escriptora ha participat en la conferència “Les dones d’avui”. I una d’aquestes dones que hi assistia ha protagonitzat un curiós moment a l’alçada de la convidada d’excepció, quan s’ha aixecat i ha cantat una jota. Una peça dedicada… “a dos Presidents”.

Torra Puigdemont ANC

ACN

Amb una lletra que diu: “a la Pilar jo això li vull dedicar, perquè tenim un país que ara és molt singular, perquè tenim dos presidents de la Generalitat: un que li diuen Quim Torra i l’altre que mos viu exiliat“:

Li podrien passar aquesta jota sobre Torra i Puigdemont a Javier Lambán, actual president de la Diputació General d’Aragón, que per elogiar l’últim llibre d’Eduardo Mendoza ha menystingut segles d’història de la literatura catalana, en afirmar que “Empiezo la última novela de Eduardo Mendoza, que, como casi todos los grandes autores catalanes, escribe en español“. Un comentari penós, tal i com l’ha definit, entre molts d’altres, Toni Soler. Però és clar, llavors també es queixarà que les jotes només es poden cantar en castellà.

Anar a la font
Darío Porras

Powered by WPeMatico

Translate »