Perilla l’estat d’alarma

L’executiva nacional d’ERC ha decidit aquest dilluns a la tarda que el grup parlamentari al Congrés dels Diputats votarà en contra de la pròrroga de l’estat d’alarma en considerar que “no és el mecanisme adequat”. Els republicans, que s’havien abstingut en les votacions anteriors a la pròrroga de l’estat d’alarma per a la lluita contra la proliferació del coronavirus, han afirmat en un comunicat que “s’ha demostrat” que “la centralització ha estat un error”.

El vot negatiu d’ERC dificulta a l’Executiu de Pedro Sánchez la possibilitat d’aprovar una cinquena pròrroga, ja que el PP, PNB i Ciutadans s’han mostrat contraris a allargar l’estat d’alarma.

“L’estat d’alarma no és el mecanisme adequat. S’ha demostrat que no ho era durant tota aquesta crisi i així ho hem denunciat. La centralització ha estat un error. Vam abstenir-nos per responsabilitat i per donar un vot de confiança al govern espanyol. I vam demanar rectificació en la retirada de competències i espais de sobirania. No ho han fet. No han escoltat. No podem seguir donant els nostres vots per facilitar aquest estat d’alarma” apunten en el comunicat.

“Esquerra Republicana considera que Catalunya ha de poder decidir amb les plenes competències com s’aborda la nova fase de desconfinament en la que entrem, perquè les decisions i la seva aplicació són molt més efectives des de la proximitat i amb el màxim coneixement de la realitat social” han manifestat.

“S’ha d’acabar la militarització i la restricció de drets, llibertats i competències que imposa l’estat d’alarma. Això no és una guerra, no necessitem un comandament únic del ministeri de defensa, aquesta situació s’ha de gestionar amb criteris mèdics i polítics com hem defensat des del principi. S’han de prorrogar les mesures excepcionals, no l’estat d’alarma” consideren.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: