Pérez de los Cobos diu que el Govern hauria desconvocat l’1-O si els Mossos haguessin mostrat determinació d’impedir-lo

El coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos, coordinador del dispositiu policial de l'1-O, ha assegurat aquest dijous al jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona que si els Mossos d'Esquadra haguessin "comunicat la seva determinació d'impedir" el referèndum, el Govern l'hauria desconvocat.

Segons De los Cobos, la policia catalana va tenir una actitud deslleial amb els cossos de seguretat de l'estat i per això aquests van haver d'actuar de forma autònoma.

No obstant, ha dit que ho van fer de forma proporcional i intentant evitar el màxim de danys i lesions. Per això no van intervenir en gaires escoles i ho van fer amb els mitjans policials menys lesius, segons ell.

Segons han explicat fonts jurídiques, en la seva declaració com a testimoni, De los Cobos ha donat moltes voltes sobre el mateix, no ha concretat gaire la seva exacta responsabilitat en el dispositiu policial i ha volgut carregar les culpes a la policia catalana.

El magistrat instructor l'ha interrogat durant unes dues hores, i la fiscalia i la resta de parts durant dues hores més, però no ha concretat quina feina de coordinació feia exactament, ja que ha dit que ell només parlava amb l'exsecretari d'estat de Seguretat, José Antonio Nieto, per damunt d'ell, i amb els caps de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya, Sebastián Trapote i Ángel Gozalo, respectivament, per sota.

A més, ha reconegut que tot i ser el coordinador dels tres cossos, ell no va traspassar els plans operatius de cada cos a la resta, i ha dit que només feia tasques d'assessorament, suport i harmonització.

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

%d bloggers like this: