Peñafiel dispara a la Corona posant en dubte que Elionor arribi a regnar

Rate this post

Els cronistes de Casa Reial ja fa temps que avisen que els núvols negres que hi ha sobre Zarzuela no escampen. El seguit de males notícies per a la monarquia espanyola han fet publicar articles sagnants com el cèlebre La Corona agonitza o que Pilar Urbano arribi a plantejar que Felip ha d’expulsar Joan Carles de la Família Reial. Ara és Jaime Peñafiel, el degà de la premsa monàrquica, qui clava un altre clau al taüt de la monarquia. En el seu article del diari El Mundo escriu “La pregunta obligada y sensata no es si Leonor será buena Reina, como dice la prensa cortesana, sino ¿será algún día Reina? Lo dudo“. No és que Peñafiel qüestioni la princesa d’Astúries sinó que creu que la monarquia caurà abans que ella pugui regnar.

elionor mira cel gtres

GTRES

La tesi de Peñafiel és que la premsa favorable a Casa Reial abans defensava a tort i a dret Letícia i ara que la reina ha comès errors defensen amb igual tenacitat la seva filla gran, Elionor: “Será una magnifica reina”, se atreven a pronosticar con una frivolidad que espanta”. Recorda l’episodi de la baralla de reines a la Catedral de Palma on la imatge d’Elionor també va sortir malparada pel cop de mà que li va deixar anar a la seva àvia. Peñafiel treu una conclusió del tot encertada: “Aquello demostró que la niña está siendo educada a imagen y semejanza de mamá –¡peligro!–, cuando debe hacerse a imagen y semejanza de papá”. 

leticia sofia missa pasqua GTRES

GTRES

La columna, que titula El futuro de Leonor, considera que el normal seria que a Felip li quedessin de 20 a 30 anys de regnat fins deixar la Corona a la seva filla gran, però Peñafiel sentencia: “Si lo que se teme pueda suceder sucede, cuando esta niña tenga edad y su futuro aún no haya llegado, ese presente será ya pasado, porque no existirá ya la Monarquía ni España como nación”. És a dir que partits com Podemos i els independentistes, creu Peñafiel, podrien sortir-se amb la seva i fer d’Espanya una, o diverses, repúbliques. Peñafiel no fa servir un to alarmista sinó resignat. Alguna cosa es mou a Madrid que remou els fonaments del sistema ideat a la Constitució. Un text que és a punt d’entrar en la crisi dels 40.

Anar a la font
Marc Villanueva

Powered by WPeMatico

Translate »