Patronal de residències: “Estem demanant com desesperats els tests d’antígens”

La situació a les residències de la gent gran no té res a veure amb el que es va viure durant la primera onada de la Covid-19. A la primavera calien 3 mesos perquè una residència infectada fos verda. Ara, el procés és de 3 setmanes. “Estem més ben preparats”, diu la presidenta de CEAPs, la patronal de les residències, Cinta Pasqual, en una entrevista al Tot es Mou de TV3.

Amb tot, la prevenció és la clau per combatre el virus a les residències, i després de “8 mesos de tensió” l’única solució és treballar de forma preventiva i per això reclamen els tests d’antígens. “Estem demanant com desesperats els tests d’antígens”, diu Pasqual.

Coronavirus Bombers de Barcelona desinfeccio desinfectant residencia - Sergi Alcàzar

Bombers de Barcelona desinfectant una residència a la primera onada – Sergi Alcàzar

58% dels morts per a Covid haurien mort a les residències. Per la Patronal de les residències l’única solució vàlida és la vacuna. 

Lleida, Canet i La Bisbal del Penedès

Sobre les darreres residències que s’han hagut d’intervenir des de la Generalitat per l’elevat nombre de positius, Cinta Pasqual ho ha comparat a “un col·lapse el més semblant al de la primera onada”. 

A la residència Sant Josep de la Seu d’Urgell hi ha 30 positius; a Canet de Mar, 4 de cada 5 residents són positius; i a la Bisbal del Penedès tots els residents tenen la Covid-19.

A més hi ha altres residències amb brots: Sant Carles de la Ràpita, on hi ha 55 usuaris i 18 treballadors positius, la residència Sant Miquel Arcàngel, de Tortosa, hi ha 38 usuaris i 11 treballadors infectats, l’Onada, de Gandesa, on hi ha 19 usuaris i 8 treballadors afectats, la Natzaret, de Móra d’Ebre, amb 14 usuaris i 10 treballadors infectats i la Santa Creu, a Jesús, hi ha un usuari afectat. 

“Per sort passa poc, però per poc que passi, s’ha de derivar la gent a altres residències”, explica Pasqual. “Cridem auxili perquè falten mans”, diu la presidenta de la Patronal que ha detallat les diferències i la complexitat que suposa treballar amb gent gran. Segons Pasqual treballen “en comunitat i hi ha un contagi aeri”. Pasqual posa de relleu el fet que a les residències no es poden obrir finestres perquè “la gent es molt vulnerable“.

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: