Pateixes èczemes? Aquests són els principals tipus i així pots tractar-los

Al voltant del 20% de la població pateix en algun moment de les seves vides èczemes, una patologia que causa inflamació a la pell que produeix pruïja i enrogiment. Existeixen diversos tipus diferents tipus, entre ells l'atòpic, la dermatitis de contacte i el discoide. No són contagiosos, però sí molt molestos per a les persones que els pateixen i, en ocasions, també antiestètics.

La dermatitis atòpica és la forma més comuna d'èczema. Els símptomes sovint es presenten en la infantesa i poden ser lleus a severs. Causa faves a la pell que produeixen picor, enrogiment i inflamació, sobretot als plecs dels colzes i els genolls, i a la cara, el coll i els canells. Les persones amb dermatitis atòpica generalment experimenten brots, on l'èczema empitjora per un temps. Els desencadenants solen ser la baixa humitat, el clima fred i els canvis extrems de temperatura, així com els productes irritants, com els detergents, sabons, perfums i fragància, àcars de la pols, certs teixits, com a llana i sintètics i els canvis hormonals.

Dermatitis Atópica

Els èczemes per dermatitis de contacte es produeixen després d'una reacció a la pell a certes substàncies. Es pot manifestar per pell seca, vermella i amb picor, i calor i urticària, un tipus d'erupció que consisteix en petites protuberàncies vermelles. Pot ser irritant, que es produeix després d'una exposició repetida a una substància que irrita la pell, com els àcids dels suavitzants, detergents, dissolvents o tints per al cabell. D'altra banda, l'al·lèrgica passa quan el sistema immunitari d'una persona reacciona a una substància particular, coneguda com al·lergogen. Alguns al·lergògens comuns són la goma d'enganxar, els adhesius, el làtex, el cautxú i alguns medicaments, com els antibiòtics tòpics i orals.

L'èczema discoide es reconeix perquè forma una espècie de pedaços a la pell amb picor, vermellors, esquerdes i inflor a les cames, el tors i els avantbraços. Els factors desencadenants i factors de risc són la pell seca, les lesions a la pell, com a fricció o cremades, les picadures d'insectes o un flux sanguini deficient.

Mans bebé

Quan es pateixen èczemes cal acudir|anar al dermatòleg, perquè cal comprovar quin és l'origen i evitar una possible infecció. Això sí, cal tenir present que no existeix cura|capellà per a ells i l'objectiu del tractament és controlar els símptomes i provar|tractar de prevenir nous brots. Aquests són alguns consells per prevenir-los.

>Utilitzar diàriament hidratants per mantenir la pell hidratada i, en cas de patir un brot, poder reduir la picor i les esquerdes. En casos més greus cal utilitzar cremes amb corticoides.

>Utilitzar sabons i detergents suaus, evitant fragàncies o perfums.

>Procurar dutxar-se o banyar-se amb l'aigua temperada i mai massa calenta.

>Assecar bé el cos després de cada bany.

>No rascar-se o fregar-se l'èczema, ja que es pot danyar la pell i augmentar la infecció.

>Utilitzar regularment productes suaus i rics en oli per calmar els símptomes.

>Utilitzar roba fabricada amb fibres naturals i evitar que sigui massa ajustada.

>Evitar el contacte amb els desencadenants o al·lergògens específics que pot provocar els brots.

 

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: