Passa a disposició judicial Rodrigo Lanza, el presumpte autor de la mort de Víctor Laínez

Rate this post

Rodrigo Lanza, detingut com a presumpte autor de l’agressió que va provocar la mort de Víctor Laínez, ocorreguda divendres passat, 8 de desembre, a Saragossa, ha passat a disposició judicial aquest dijous al matí.

El detingut, de 33 anys, ha estat traslladat a les 09:00 hores al jutjat de guàrdia de la Ciutat de la Justícia saragossana i s’ha produït unes hores abans que expirés el termini màxim de detenció d’una persona, establert en 72 hores, han precisat a Europa Press des de la Prefectura Superior de Policia d’Aragó.

Després d’aquesta diligència es dona per tancada aquesta operació policial que ha estat dirigida per la Brigada Regional d’Informació de la Policia Nacional de Saragossa, han detallat les citades fonts.

Succés

Els fets van tenir lloc després que un grup de joves increpés Laínez per dur uns tirants amb els colors d’Espanya.

L’agredit, de 55 anys, va morir aquest dimarts a l’Hospital Clínic a causa de les lesions que va patir.

Fonts de la Prefectura Superior de Policia d’Aragó han indicat a Europa Press que el detingut, Rodrigo Lanza, de 33 anys, se’l considera autor d’un delicte d’homicidi.

No s’han produït més detencions, si bé aquest dimarts s’ha pres declaració a un segon jove, del qual no han transcendit més dades, qui va quedar en llibertat perquè la Brigada d’Informació de la Policia Nacional el situa al lloc de l’agressió, però no va participar-hi, per la qual cosa se’l considera autor d’un delicte d’omissió del deure de socors.

L’agredit, Víctor Laínez, de 55 anys, va morir aquest dimarts a la UCI de l’Hospital Clínic Universitari de Saragossa, on es trobava ingressat en estat de coma.

Moviment okupa

Rodrigo Andrés Lanza Huidobro, d’origen xilè, és un conegut antisistema relacionat amb el moviment okupa que va adquirir notorietat en ser condemnat pels incidents registrats el 2006 a Barcelona.

En concret, els fets van passar el 4 de febrer del 2007 al carrer de Sant Pere més Baix de Barcelona quan un agent de la Guàrdia Urbana va rebre una pedrada que el va deixar tetraplègic.

L’agressió es va produir en el marc dels aldarulls registrats durant una festa okupa il·legal que se celebrava en un immoble del casc antic amb més de mil assistents, que va adquirir notorietat amb el documental ‘Ciutat Morta. Crònica del cas 4F’, que va tenir una gran repercussió i denunciava un muntatge policial.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »