Pape Diamanka: “El primer objectiu del Girona ha de ser l’ascens”

Seguint el mateix discurs ambiciós dels fitxatges fets fins ara pel Girona, Pape Diamanka ha reconegut obertament en la seva presentació que si ha aterrat a Montilivi és per contribuir al gran repte blanc-i-vermell: el retorn a la Primera Divisió. “Volia anar a un club que apostés per mi, que m’ajudés a aspirar a alguna cosa més que jugar a Segona, on ja fa molts anys que soc. Ells volen tornar a pujar i jo també vull provar-ho, ara espero que es compleixi”, ha confessat Diamanka, que arriba lliure i signa fins al 2022. “És normal que el Girona vulgui l’ascens, perquè acaba de baixar. El primer objectiu ha de ser aquest, però sense perdre de vista que la categoria és molt difícil. Primer hem d’anar partit a partit, i a final de temporada ja mirarem si tenim opcions d’estar on volem”, ha valorat.

Diamanka arriba en un gran moment individual. “Crec que he viscut uns últims anys bons, i el que segur que puc fer és treballar per estar tan amunt com sigui possible. Per això no serà, i els que venim de fora hem de garantir, com a mínim, feina i ganes”. Amb el Numància, el curs passat, va marcar nou gols. Mai abans n’havia celebrat tants. “Anys enrere havia estat al doble pivot, i el passat vaig jugar d’interior i amb més llibertat. Em vaig sentir còmode i espero mantenir el llistó”, ha admès Diamanka, que també ha parlat dels primers dies d’entrenament sota les ordres de Juan Carlos Unzué. “Partim de zero i ens hem de guanyar el lloc, perquè ningú regala res”.

Rendiment immediat

L’Oviedo era un dels pretendents de Diamanka, que no es va poder negar a l’interès del Girona. “Sabíem que tenia ofertes, però també que volia venir amb nosaltres. Hem estat en contacte amb els seus representants i estic content d’haver-lo portat aquí –ha explicat Quique Cárcel, el director esportiu–. Sempre ha sigut un futbolista protagonista i crec que ens ajudarà molt. Necessitem persones que ens aportin rendiment immediat, i ell ho farà”. Cárcel no veu similituds entre l’africà i Pere Pons. “Són diferents, tot i que tots dos són dinàmics i condueixen bé. Pons té un rol més defensiu i Diamanka és més complet en atac”.

El Girona continua incorporant jugadors en clara línia ascendent, que vulguin créixer de bracet als èxits del club. “Té molta gana, això està clar. Tots els informes que m’han passat d’ell són positius. I volem precisament això, futbolistes que desitgin fer un pas endavant”, ha afegit. El migcampista senegalès no serà l’únic reforç al mig del camp gironí, que ara compta amb Àlex Granell i Borja García com a peces indiscutibles. “Vindrà algú més, sí”, ha finalitzat Cárcel.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: