Pamplona surt al carrer contra l’aplicació del 155 a Catalunya

Rate this post

Centenars de persones han omplert avui la Plaça Consistorial de Pamplona per reclamar “democràcia i dret a decidir” i rebutjar l’aplicació a Catalunya de l’article 155 de la Constitució, convocades per sindicats, partits i col·lectius de diferents àmbits.

Partits i entitats com Geroa Bai, EH Bildu o Gure Esku Dago, entre d’altres, signaven la convocatòria encara que entre els presents s’ha pogut veure representants d’altres formacions com Podem Navarra, que han aplaudit sota una intensa pluja i al costat de centenars de ciutadans la lectura en castellà i euskera del manifest conjunt.

Per llegir-lo a l’escenari han anat sortint representants dels convocants, que duien una bandera estelada uns, una urna de cartró altres, o cartells amb la imatge de l’estàtua dels Furs de Navarra i de la frase “Llibertat presos politics”, a més d’unes grans lletres que han format la paraula “Demokrazia” per finalitzar l’acte.

Al comunicat, ja presentat dijous passat, els col·lectius se solidaritzen “amb el poble català davant l’actitud autoritària i repressiva” de l’Estat i rebutgen la “deriva autoritària i antidemocràtica de l’entesa PP-PSOE-C’s, que té en l’aplicació de l’article 155 un punt d’inflexió de dimensions històriques”. Per això, assumeixen la responsabilitat d'”impulsar la resposta ciutadana, pacífica i democràtica, a les accions repressives de l’Estat espanyol a Catalunya”.

Aquesta “repressió”, agreguen, “no se circumscriurà al marc de Catalunya, sinó que suposarà una retallada de llibertats democràtiques a tot l’Estat espanyol” i en aquest context Navarra “també serà objecte d’agressions”, a les que es comprometen a “donar resposta”.

A més, exigeixen la posada en llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, i es reafirmen en “la defensa de la democràcia, de tots els drets civils i polítics”.

L’acte ha finalitzat amb el cant de “Agure zaharra”, la versió en euskera de la cèlebre ‘L’Estaca’ de Lluis Llach, entre aplaudiments dels presents. 

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »