Paluzie aposta per recuperar la unitat davant de la sentència per reprendre el camí cap a la independència

“Davant de la sentència el primer que hem de recuperar és la unitat per reprendre el camí cap a la independència”. La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, s’ha posicionat així a favor de les declaracions del líder de la CUP, Carles Riera, en què defensava tensar el conflicte amb l’Estat a partir de la decisió del tribunal del Suprem sobre el judici al Procés. “Utilitzem aquest impuls de la sentència per tornar a agafar un nivell de mobilització fins que puguem tornar a plantejar aquest embat amb l’Estat”, ha dit Paluzie en una entrevista a ‘Aquí Cuní’, de la SER Catalunya. La presidenta de l’Assemblea, que aposta per la via unilateral davant l’immobilisme del govern espanyol, considera que la mobilització no es va provar “fins al final” durant el referèndum de l’1-O. “Es va provar, es va fer el referèndum i es va vèncer l’Estat aquell dia”, però es va anar desinflant per la pressió de l’Estat i es va arribar a una declaració d’independència “sense força”, assegura.

La CUP defensa “tensar el conflicte” amb l’Estat a partir de la sentència per entrar en la “fase resolutiva”

Tot i que reclama recuperar la unitat després de la sentència, Paluzie ha tret ferro a les discrepàncies entre l’entitat i els partits independentistes, i també entre les mateixes formacions. Considera que les diferències sempre han existit i que hi ha hagut molts moments així al llarg del procés. Davant de les crítiques d’ERC per no incloure els partits a la zona de convidats de la Diada, ha separat les veus discrepants d’ Anna Simó i Josep Huguet dels actuals dirigents. Tant amb els primers com amb els segons hi ha parlat i hi manté una bona relació.

Exdirigents d’ERC no aniran a la Diada per la decisió de l’ANC de no incloure partits a la zona de convidats

Davant el qüestionament del paper de l’Assemblea que s’ha fet aquests últim dies arran de les declaracions de Joan Tardà que qualificava l’entitat de “contrapoder”, ha reconegut que poden incomodar més o menys depenent del moment o d’estratègia d’un partit: “Nosaltres hem de ser molt durs en el contingut i molt elegants en les formes”, i ha insistit que “l’ANC és una entitat associativa que té l’objectiu polític d’aconseguir la independència de Catalunya i fa pressió sobre l’agenda política i sobre els partits sobiranistes”. 

Tardà culpa l’ANC de la fragmentació de l’independentisme: “S’ha convertit en un contrapoder”

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: