Paluzie, a ‘Le Soir’: “Els presos catalans són tractats com a terroristes”

Rate this post

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha manifestat en una entrevista amb el diari belga Le Soir, que “els detinguts catalans que estan en presó preventiva són tractats com a terroristes” tot i que mai han actuat amb violència.

Paluzie ha assenyalat que aquests presos estan acusats de “delictes molt greus” que no han comès, i ha rebutjat que puguin ser processats per rebel·lió, ja que sempre han actuat de forma pacífica.

Paluzie ha indicat que, si la Justícia belga –que estudia els casos de Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig perquè estan exiliats a aquell país– “no segueix la lògica de la Justícia espanyola”, això tindrà conseqüències positives per a resoldre la situació. La presidenta de l’ANC confia que la Justícia de Bèlgica arribi a la conclusió que tota la causa a Espanya és una “construcció jurídica” que només se sustenta per motivacions polítiques i no pas per raons legals.

Paluzie critica que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena no excarcerés Jordi Sànchez per poder ser investit perquè “no va renunciar a les seves idees independentistes”, i conclou que això és un símptoma de la feblesa de la democràcia a Espanya.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »