Palamós aborda la segona fase d’urbanització de la Fosca

L’Ajuntament de Palamós ha aprovat la segona fase de les obres d’urbanització del sector de la Fosca, que afectarà els carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de la Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de la Fosca i el carrer de l’Església de la Fosca. Amb un pressupost de 3.355.000 euros i un termini d’execució de setze mesos, el projecte també permetrà perllongar els trams finals del carrer Dues Palmeres i el de l’Església de la Fosca, per connectar-los amb el camí vell de la Fosca

El projecte aprovat inclou actuacions concretes segons les necessitats de cada carrer. La proposta planteja principalment carrers de circulació rodada amb calçada asfaltada i voreres a banda i banda amb panots 20×20. També s’executaran alguns carrers i passatges, amb calçada i la vorera al mateix nivell, construïts amb plataforma única i tractament superficial de formigó acolorit. A banda d’això es duran a terme petites intervencions per adaptar l’amplada d’alguns dels vials, tal com ja preveu el POUM.

La segona fase d’obres d’urbanització d’aquest sector de la Fosca inclou també la prolongació dels trams finals dels carrers Dues Palmeres i Església de la Fosca, ara sense sortida, i que, un cop executades les obres, quedaran connectats definitivament amb el camí vell de la Fosca.

Precisament aquesta actuació del projecte ha comportat l’expropiació dels terrenys necessaris per poder realitzar aquesta unió de carrers, l’expedient del qual també va ser aprovat per unanimitat per tots els grups. La millora dels serveis també s’inclou dins el paquet d’actuacions previstes. D’aquesta manera, es destaca la instal·lació del nou enllumenat públic, la canalització separativa de la xarxa d’aigües residuals i plujanes, la millora de la xarxa de subministrament d’aigua potable i el soterrament de les xarxes elèctriques i de telèfon.

La proposta d’urbanització de tot aquest sector ha de permetre el condicionament de dues zones verdes. Una estarà situada davant del cementiri, on s’inclourà un aparcament i un espai de lleure central que s’unirà amb els carrers que l’envolten mitjançant un camí per a vianants. L’altra zona verda se situa al carrer de l’Església i inclourà també un recorregut central per a vianants. En tots dos espais s’instal·larà mobiliari urbà amb bancs i papereres.

Anar a la font – El Punt Avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: