Palafrugell destinarà 1,8 milions a la crisi per la Covid-19

Els sis grups municipals de Palafrugell han consensuat un paquet de mesures econòmiques per fer front a la crisi social per l’epidèmia, que sumaran 1,8 milions. El pla s’aprovarà en un ple dimarts vinent.

La partida més destacada, 700.000 euros, serà d’ajuts a negocis i comerços tancats –també hotels i càmpings–, a més de la reducció de taxes. Però hi ha 500.000 euros més per a les famílies, gent gran i menors; i els 600.000 d’addicionals en què es pressuposten les diverses reduccions i exempcions que aplicaran als tributs municipals.

Participació a Ripoll

Els veïns de Ripoll han decidit, a través d’una consulta popular, desar al calaix les 90 accions que s’havien presentat per al pressupost participatiu d’aquest 2020, i destinar la partida de 115.000 euros a pal·liar les conseqüències socials i econòmiques de l’aturada d’activitat. Hi han votat 152 persones, 137 de les quals apostant per assignar els diners a mesures davant la crisi.

La participació ha estat discreta, però el govern local ho atribueix a la saturació d’informació telemàtica i la manca d’hàbit per fer votacions virtuals.

Anar a la font – El Punt Avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: