Padrós reclama ajornar el 14-F: “La situació sanitària frega el col·lapse”

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha alertat que amb la situació epidemiològica de la Covid-19 actual no es poden celebrar les eleccions al Parlament de Catalunya previstes pel pròxim 14 de febrer. Això es deu que la situació sanitària frega el col·lapse.

De fet, no és el primer professional que alerta sobre la situació que es viu en els hospitals i, especialment, en les Unitats de Cures Intensives (UCI). En aquest context, Miquel Sanz, Coordinador Assistencial UCI, intermitjos i hemodinamica hepatica del IMDiM, Hospital Clinic, ha explicat a Twitter que les UCI d’aquest centre sanitari es troben en una situació “límit” arran de l’increment d’ingressos de casos de Covid, així com la falta de personal

Coronavirus UCI Hospital Clínic EFEUna professional sanitària en una UCI de l’Hospital Clínic / EFE

Confinament estricte

De fet, les darreres dades del Departament de Salut demostren que la pressió hospitalària és més semblant a la de la primera onada que a la de la segona. En aquest context, els ingressos a les UCI segueixen augmentant, mentre que les hospitalitzacions en planta es frenen.

A més, s’ha aturat l’expansió de la pandèmia segons ho constata que, per primer cop des de l’11 de desembre, el risc de contagi està per sota d’1 i se situa en 0,97. En paral·lel, el risc de rebrot baixa fins a 600.

Malgrat això, davant l’actual situació epidemiològica, Padrós ha considerat que “les dades sanitàries actuals obliguen a un confinament més estricte“. Així doncs, malgrat que ha recordat que votar és un dret fonamental, també ha advertit en el seu compte de Twitter que “la situació sanitària frega el col·lapse i empitjorarà”. A més, ha exposat que els professionals estan esgotats. 

Per això, ha conclòs de manera contundent: “En aquestes condicions caldria ajornar les eleccions del 14-F”. 

Padrós no és l’única veu que s’ha alçat reclamant un confinament més contundent. De fet, en les darreres hores des del Grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos de la UPC (BIOCOMSC) han recomanat implementar un confinament domiciliari

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: