Pablo Hasel es queixa que li encarreguen tasques de neteja a la presó

L’advocada de Pablo Hasel, Alejandra Matamoros, que ha estat entrevistada aquest dissabte al vespre al programa Preguntes Freqüents de TV3, ha afirmat que el raper “està orgullós i amb el cap ben alt perquè és un pres polític” i ha explicat que s’ha negat a compartir cel·la, a fer tasques de neteja i a col·laborar amb el manteniment de la presó.

La lletrada del raper també ha explicat que “estem tenint problemes perquè Pablo Hasel està integrat dins del col·lectiu dels presos polítics antifeixistes i ells tenen diverses línies vermelles. Una de les condicions que exigeixen és que, ja que estan empresonats, no volen compartir cel·la perquè són minúscules i compartir cel·la amb una altra persona suposa tenir unes condicions molt dolentes”.

“Per pressions polítiques estan intentant doblegar a Pablo i li han dit que si vol estar en una cel·la sol haurà de col·laborar amb les tasques de neteja més enllà de la seva cel·la. Ell neteja la seva cel·la, però les altres tasques de manteniment com ara servir sopars, pujar mantes o netejar el pati és una altra de les línies vermelles que tenen el col·lectiu dels presos polítics antifeixistes”.

L’advocada ha afirmat que “les condicions dels presos a la presó ja són dolentes, que s’han vist limitats els drets amb motiu del Covid i que els presos que ingressen estan 23 hores al dia en una cel·la i només una en un pati minúscul”.

25679-64.jpg

L’advocada de Pablo Hásel, va aprofitar la seva intervenció al programa per traslladar que al raper empresonat “l’anima i el fa més fort que hi hagi tanta gent que s’hagi solidaritzat amb ell” així com mostrar “la seva solidaritat amb els ferits i empresonats pels aldarulls de les protestes”. Matamoros ha desmentit que Hasel amenacés un testimoni i va afirmar que l’individu era un “confident” de la Guàrdia Urbana de Lleida al qual ha definit com “un feixista”.

“S’ha intoxicat moltíssim i no s’ha explicat. L’obstrucció a la justícia suposadament radica en el fet que Pablo va amenaçar a un testimoni d’un judici, la qual cosa és falsa i en segon lloc aquella persona no era un testimoni comú o real, aquella persona era un confident de la Guàrdia Urbana de Lleida” ha explicat.

“A Lleida és àmpliament conegut i ja no pot fer la tasca de confident perquè tothom el coneix i aquesta persona es dedica a exhibir simbologia feixista a les xarxes socials. També celebrava la violència contra l’1-O perquè és un feixista ‘de tomo y lomo'” ha apuntat l’advocada.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *