OPINIÓ – Rut Ribas: Prenem la iniciativa

Un nou curs polític comença, i amb ell la voluntat de sortir de l’atzucac per transformar i avançar.

Sembla que ens esperen unes setmanes intenses. Per una banda, expectants davant dels moviments de fil de l’establishment que intenten manipular la creació d’un govern estatal; i per l’altra, la sentència judicial que no serà res més que un recull de vulneracions de drets i llibertats individuals i col·lectives.

Els poders fàctics procuren ser enginyosos, però esgrimint els fets ocorreguts només es desemmascaren i mostren les seves arrels submergides dins del règim del 78.

Perquè la seva herència segueix ben viva. I en prenem consciència quan és del tot aleatori, arbitrari i injust que els joves d’Altsasu estiguin pagant el preu d’una condemna, quan cantants s’han vist forçats a exiliar-se, quan persones de la societat civil estan patint un ofegament econòmic i quan tot un Govern està entre reixes o a l’exili.

Davant d’aquesta realitat que intenten normalitzar, no ens podem quedar de braços plegats.

Ara, ha de ser l’hora d’apartar els retrets i les possibles desavinences. Cal que plegats fem possible allò que ens permetrà donar la resposta més adequada enfront la sentència que sentenciarà a tot un poble que va decidir autodeterminar-se.

Calen decisions realistes que facin possible que tots els agents se sentin partícips de l’acció i l’estratègia i deixar enrere el tacticisme a curt termini que només ens porta a ser fràgils.

De nou, siguem capaços de construir una estratègia conjunta i clarificadora, on la ciutadania, les entitats i les institucions se sumin en un únic tot per seguir endavant.

N’estic convençuda que ara trobarem aquella simbiosi que va fer possible que tots els pobles i ciutats de Catalunya tinguessin les urnes i, des de l’entesa, féssim l’acció més democràtica de la història: votar.

Així doncs, cal trobar la pedagogia d’allò que en el seu dia ens va sortir bé i no debilitar-nos.

El recorregut no està sent curt, i sembla que serà més llarg del que molts preteníem (o si més no, desitjàvem), de manera que no podem frustrar-nos.

Des del convenciment, el pacifisme i organitzats des de la transversalitat, donem resposta a tots aquells drets que ens són vulnerats. I, sobretot, deixar clar que votar no és cap delicte.

Seguim!

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: